Πληθαίνουν τα μπλόκα ανά την Ελλάδα - Επιστολή αγροτών προς τον Πρόεδρο της Βουλής

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, οι οποίοι έχουν καταλάβει κομβικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου και αποκλείουν εκ περιτροπής την κυκλοφορία των οχημάτων στις εθνικές οδούς κυρίως, αλλά και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Επιστολή με τα αιτηματά της απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής η συντονιστική επιτροπή των Τεμπών, προκειμένου να τεθούν στη διάθεση του Αλέξη Τσίπρα και εν συνεχεία περιμένουν να αξιολογήσουν τις αντιδράσεις από το Μαξίμου, για να διαπιστώσουν αν υπάρχει κοινό έδαφος για τη διεξαγωγή διαλόγου.

Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας συγκαλούν νέα πανελλαδική συνάντηση εκπροσώπων των μπλόκων την ερχόμενη Κυριακή στις 12 το μεσημέρι.

Στο μεταξύ, κλειστά μέχρι τις 10 το βράδυ θα παραμείνουν τα Τέμπη από το μπλόκο των αγροτών.

Στα Μάλγαρα οι αγρότες θα κρατήσουν κλειστό το δρόμο μέχρι τις 20.00 το βράδυ, ενώ κλειστή έως και τις 6 το απόγευμα θα παραμείνει και σήμερα η Αθηνών - Θεσσαλονίκης στον κόμβο των Μικροθηβών. Η κυκλοφορία γίνεται από παράδρομους και με εκτροπή της κυκλοφορίας μέσα από τον Αλμυρό και στη συνέχεια μέσω Βόλου ή Φαρσάλων.

Παράλληλα, την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας κλείνουν οι αγρότες με πολλαπλά μπλόκα, τα οποία έχουν στήσει σε διάφορα σημεία.

Πριν λίγο, ανθοπαραγωγοί έκλεισαν την εθνική στο ύψος των Αφιδνών.

Ήδη το μπλόκο στο Κάστρο έχει κλείσει το δρόμο έως τις 5 το απόγευμα και η κυκλοφορία διεξάγεται από παράδρομους.

Από τις 5 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, θα κρατήσουν κλειστή την εθνική οδό οι αγρότες που έχουν στήσει μπλόκο στο 90ό χιλιόμετρο, στο ύψος της Θήβας.

Στη Λαμία, κλείνουν την εθνική οδό μέχρι τις 2 το μεσημέρι οι αγρότες, στο ύψος της Ανθήλης, ενώ οι συνάδελφοί τους στην περιοχή της Αταλάντης αποφάσισαν να κλείσουν το δρόμο από 5 έως 7 το απόγευμα.

Στο παλιό εθνικό δίκτυο Λαμίας-Αθηνών θα κλείσει ο δρόμος από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα σε δύο σημεία, τόσο στο ύψος της Αμφίκλειας όσο και στα όρια της Φθιώτιδας με τη Βοιωτία, στο ύψος του παλιού Λεβέντη.

Στον δρόμο Λαμίας-Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα τα μπλόκα των αγροτών αποφάσισαν να κρατήσουν κλειστό τον δρόμο από τις 12 έως τις 2 μετά το μεσημέρι σε δύο σημεία, στην περιοχή του Δομοκού και 6 χλμ. μετά, στη θέση Δρούγος.

Μία εβδομάδα παραμένει κλειστή η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων του Ισθμού, από τους αγρότες που διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό και τη φορολόγησή τους.

Παράλληλα, οι αγρότες του Ισθμού κλείνουν και την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι από τις 11:00 έως τις 11:30, από τις 16:00 έως τις 16:30 και από τις 20:00 έως τις 20:30, καθημερινά, ενώ δεν επιτρέπουν να περάσουν αγροτικά και φορτηγά αυτοκίνητα με αγροτικά προϊόντα στην Αττική.

Στην Αρκαδία, για πολλοστή ημέρα οι αγρότες έκλεισαν, στις 12:00, τον αυτοκινητόδρομο στα διόδια Νεστάνης και θα τον ανοίξουν στις 17:00, με την κυκλοφορία από και προς την Κόρινθο να εκτρέπεται από την παλαιά εθνική οδό Τριπόλεως-Άργους.

Σε Αργολίδα και Λακωνία, παραμένουν στα μπλόκα τους, ενώ το απόγευμα οι αγρότες από το μπλόκο της Λίμνης και το μπλόκο του Βλαχιώτη, θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση για την ενημέρωση του κοινού, παρουσιάζοντας τις διεκδικήσεις του κλάδου στην πλατεία Δημαρχείου στο Γύθειο, με την ευκαιρία του εορτασμού της πολιούχου της πόλης, Υπαπαντής του Κυρίου.

Σε αποκλεισμούς δρόμων έχουν προχωρήσει από σήμερα το πρωί και οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας.

Συγκεκριμένα, κλειστή έως τις 24:00 θα παραμείνει η εθνική οδός Αντιρρίου-Ιωαννίνων στο ύψος του κόμβου του Κεφαλόβρυσου, ενώ έως τις 15:00 θα παραμείνει κλειστή η περιμετρική της Ναυπάκτου, στον κόμβο του Ξηροπήγαδου.

Επίσης, άλλοι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας έχουν κλείσει, για τρεις ώρες, τον δρόμο που ενώνει τη Βόνιτσα με τη Λευκάδα, στον κόμβο του Αγίου Νικολάου.

Κλειστή από τους αγρότες είναι και η γέφυρα του Ευήνου.

Οι αγρότες στη Μεσσηνία παραμένουν στο μπλόκο του Ασπροχώματος και την πλατεία των Γαργαλιάνων, ενώ λόγω της εορτής της Υπαπαντής, σήμερα δεν προχωρούν σε αποκλεισμό δρόμου.

Εν τω μεταξύ, μεγάλη συγκέντρωση πραγματροποιούν σήμερα αγρότες από τη δυτική Μεσσηνία, στο Καλό Νερό, όπου έχουν δημιουργήσει νέο μπλόκο και θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Πύργου-Κυπαρισσίας, από τις 14:30 έως τις 15:30 και από τις 18:00 έως τις 19:00.

Στο μπλόκο του Καλού Νερού Κυπαρισσίας έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 250 αγρότες με 50 τρακτέρ και περίπου 150 αγροτικά αυτοκίνητα, με μαύρες σημαίες.

Μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην πόλη της Ζακύνθου έχουν δημιουργήσει τα μπλόκα των αγροτών στις εισόδους της πόλης.

Αναλυτικότερα, εκτός από την περιοχή της Λούμπας όπου τα τρακτέρ κλείνουν το δρόμο ανά τακτά χρονικά διαστήματα, πριν από λίγη ώρα περίπου είκοσι τρακτέρ απέκλεισαν την γέφυρα του Αγίου Γερασίμου που οδηγεί στο λιμάνι της Ζακύνθου, με αποτέλεσμα η ουρά από οχήματα και φορτηγά που κατευθύνονταν προς το λιμάνι να είναι τεράστια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ημέρας τα τρακτέρ ίσως να μπουν στην πόλη της Ζακύνθου και να αποκλείσουν την εφορία και άλλα δημόσια κτίρια.

Στην Κεφαλονιά συνεχίζεται ο αποκλεισμός του κόμβου στην είσοδο του Αργοστολίου με τους αγρότες να δηλώνουν αποφασισμένοι να μείνουν στους δρόμους για όσο χρειαστεί.

Εν τω μεταξύ, κλειστός από τις 17.00 μέχρι τις 20.00 θα παραμείνει ο κόμβος λεωφόρου Μαρκοπούλου - Βάρης.

Πηγή: skai.gr