Πλούσιο το αστυνομικό δελτίο

Δύο Έλληνες εκ των οποίων ο ένας μόλις είχε αποφυλακιστεί από τον Κορυδαλλό και ο άλλος βρισκόταν έξω με οκταήμερη άδεια, πραγματοποίησαν ληστεία σε υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στη Νίκαια, πριν από λίγες ημέρες. Με την απειλή πιστολιού και χειροβομβίδας οι δύο δράστες είχαν αρπάξει 58 χιλιάδες ευρώ.
Εντοπίστηκαν προχθές το απόγευμα και συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη στο Αιγάλεω. Στην κατοχή τους βρέθηκαν ένα πιστόλι των εννιά χιλιοστών και φυσίγγια. Εξετάζεται η συμμετοχή τους και για άλλες ληστείες.
Στο μεταξύ συννελήφθησαν άλλοι τρεις Έλληνες, μετά από καταδίωξη στη Νίκαια, και αναζητείται ακόμη ένας 19χρονος Αλβανός οι οποίοι στις αρχές Σεπτεμβρίου λήστεψαν 35χρονο υπάλληλο ανταλακτηρίου συναλλάγματος στην Ομόνοια. Του είχαν επιτεθεί και τον είχαν χτυπήσει με κράνος στο κεφάλι και του είχαν αφαιρέσει 10 χιλιάδες δολάρια και ταξιδιωτικές επιταγές αξίας 30.000 γιέν. Στην κατοχή τους βρέθηκε ένα αεροβόλο πιστόλι, πλαστή αλβανική άδεια οδήγησης και μεταλλικά σφαιρίδια. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.
Επιπλέον συνελήφθησαν δύο νεαροί ρώσοι οι οποίοι τον τελευταίο χρόνο είχαν διαπράξει περισσότερες από 10 διαρρήξεις στην Αττική. Αφαιρούσαν χρυσαφικά, έπιπλα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, ρούχα, παπούτσια, ακόμη και είδη προικός. Η αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 500 χιλιάδες ευρώ. Όπως διαπιστώθηκε τον Ιούλιο του 2003 είχαν πραγματοποιήσει ληστεία σε σούπερ μάρκετ στο Μενίδι απ‹ όπου αφαίρεσαν 42 χιλιάδες ευρώ.
Πηγή: skai.gr