Ανυποχώρητοι οι αγρότες - Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους

Ανυποχώρητοι εμφανίζονται οι αγρότες και απορρίπτουν τα όποια βελτιωμένα σχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό τους καθεστώς

Στα Τέμπη, μετά από σύσκεψη, αποφάσισαν να προχωρήσουν αύριο σε πεντάωρο αποκλεισμό από τις 4 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Παράλληλα, συζητούν το ενδεχόμενο να καλέσουνε το Σάββατο εκ νέου εκπροσώπους των μπλόκων από όλη την Ελλάδα στα Τέμπη, προκειμένου να υπάρξει ο τελικός συντονισμός των κινητοποιήσεων.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας οι οποίοι συνεδρίασαν επίσης το απόγευμα, έχουν αποφασίσει από την Παρασκευή το απόγευμα να διοργανώσουν μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης, στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

Αγρότες έκλεισαν από το απόγευμα επ΄ αόριστον το τελωνείο Προμαχώνα, για φορτηγά και νταλίκες με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων.

Κλειστή η Εγνατία και στα δυο ρεύματα στο κόμβο Δερβενίου.

Αύριο, προγραμματίζεται μαζική συγκέντρωση αγροτών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης Agrotica από τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου.

Στην Αττική, μεγάλος αριθμός τρακτέρ έχει συγκεντρωθεί στο Κορωπί, απειλώντας να κλείσει την πρόσβαση προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Τα οχήματα έχουν παραταχθεί στην διασταύρωση της λεωφόρου Βάρης-Κορωπίου με την Αττική Οδό.

Πηγή: skai.gr