Κλείσιμο

Παυλόπουλος: Ευχές για περισσότερο φως τις ημέρες της κρίσης

«Το φως της αγάπη,ς της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς ας διαλύει τα σκοτάδια που απειλούν τη δημοκρατία και τον πολιτισμό στη χώρα και τον κόσμο. Το φως της χριστιανοσύνης να διαλύει το σκοτάδι που πλήττει ιδίως τους οικονομικά ασθενέστερους και τη νέα γενιά» ήταν το μήνυμα του προέδρου της Δημοκρατίας από τη Δεξαμενή Αθηνών, όπου επέλεξε να παραστεί μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τον εορτασμό των Θεοφανίων.

Ο πρωθυπουργός δεν προέβη τελικά σε κάποια δήλωση αν και αναμένετο.

Οι δηλώσεις του μητροπολίτη Σεραφείμ αναφορικά με την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια έφερε την απόσταση και ψύχρανε τις σχέσεις του με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία. Σε μία συμβολική κίνηση, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επέλεξαν να μη παραστούν στον εορτασμό των Θεοφανίων στον Πειραιά.

Στον Πειραιά επέλεξε πάντως να παραστεί ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά, ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε ότι «οι μητροπολίτες έχουν έναν δικό τους κώδικα. Πολλοί μητροπολίτες σήκωσαν τους τόνους σε όλη την Ελλάδα. Ήρθε η ώρα να χαμηλώσουμε τους τόνους». 
Πηγή: skai.gr