Κλείσιμο

Χιονιά και πτώση της θερμοκρασίας φέρνει το νέο έτος

Πρωτοχρονιά με χιονιά και τσουχτερό κρύο φέρνει η αλλαγή του καιρού. Η Πέμπτη, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αναμένεται να είναι η πιο κρύα ημέρα, με την θερμοκρασία να πέφτει κατά 10 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Από τα ξημερώματα της Πέμπτης θα υπάρξουν παροδικές χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της Αττικής και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια του Νόμου, αλλά και σε αρκετές περιόχες της χώρας.

Τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς αναμένεται να χιονίσει ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πολλά χιονιά στην Εύβοια, την Πελοπόννησο, την Στέρεα Ελλάδα και τη Θεσσαλία ακόμη και σε ορισμένα νησιά όπως η Ανδρός. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται από την Παρασκευή το μεσημέρι.

Σε πλήρη ετοιμότητα
βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής ώστε να αντιμετωπιστούνέγκαιρα οποιεσδήποτε ανάγκες προκύψουν από την αναμενόμενη επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ.

Παράλληλα, λειτουργούν θερμαινόμενοι χώροι για τους πολίτες σε όλες τις ενότητες της Περιφέρειας Αττικής. Οι σχετικές λίστες βρίσκονται μόνιμα αναρτημένες και με διαρκή επικαιροποίηση, στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας.

Μέτρα για τους αστέγους λαμβάνει από την πλευρά του ο δήμος Αθηναίων τις επόμενες μέρες, λόγω των προγνώσεων για ραγδαία επιδείνωση του καιρού τα επόμενα εικοσιτετράωρα, με τσουχτερό κρύο.

Πηγή: skai.gr