Σημαντική αναβάθμιση για τον Μαργαρίτη Σχοινά

Αναπληρωτής γενικός διευθυντής στην διεύθυνση επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναλαμβάνει από σήμερα, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ο μέχρι τώρα εκπρόσωπος τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αυξάνοντας έτσι την ελληνική παρουσία στην ανώτατη διοίκηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Χθες το Κολέγιο των Επιτρόπων - στο πλαίσιο εσωτερικής αναδιοργάνωσης της ανώτατης διοίκησης - αποφάσισε να αναβαθμίσει τον κ. Σχοινά σε αυτή την υψηλόβαθμη θέση καθώς θεωρήθηκε ότι η υπηρεσία των εκπροσώπων τύπου κάτω από την ηγεσία του τον τελευταίο χρόνο έκανε πολύ μεγάλες προσπάθειες και χειρίστηκε πολύ ευαίσθητα θέματα όπως η ελληνική κρίση και το προσφυγικό.

Επικεφαλής στη γενική διεύθυνση επικοινωνίας της οποίας θα ηγηθεί ο κ. Σχοινάς ήταν μέχρι την προηγούμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Επίτροπος αρμόδιος για τα μέσα ενημέρωσης και θέματα πληροφοριών. Όμως υπό την ηγεσία του κ. Γιουνκέρ η διεύθυνση αυτή πέρασε κάτω από τον έλεγχο του ιδίου. Ο κ. Σχοινάς θα αποκτήσει διευρυμένες ευθύνες καθώς μέχρι χθες ήταν υπεύθυνος για την πολιτική ενημέρωση που γίνεται για το Κολέγιο και τον πρόεδρο σε όλα τα μέσα επικοινωνίας ως ο επικεφαλής εκπρόσωπος τύπου. Με την χθεσινή απόφαση αναλαμβάνει και το κομμάτι της γενικής δ/νσης που είναι υπεύθυνο για την εταιρική επικοινωνία και αφορά καμπάνιες, κοινωνικές δράσεις κλπ.

Συγκεκριμένα στην υπηρεσία αυτή υπάγεται ότι έχει σχέση με το οπτικοακουστικό υλικό της Επιτροπής, το ευρωβαρόμετρο, αλλά και μία σειρά από ενημερωτικές καμπάνιες που θα ξεκινήσουν από την νέα χρονιά σε όλα τα κράτη μέλη όσον αφορά τις δράσεις της Επιτροπής όπως πχ το επενδυτικό σχέδιο που προωθεί η Επιτροπή υπό τον ο Ζ.Κ.Γιουνκέρ.

Πηγή: Ελένη Βαρβιτσιώτη – Καθημερινή