Απόλυτο χάος στην επιχείρηση μεταφοράς μεταναστών από το Τάε Κβον Ντο

Απόλυτη σύγχυση επικρατεί αυτή τη στιγμή στο όλο σχέδιο μεταφοράς των εκατοντάδων μεταναστών που στεγάζονταν στο Τάε Κβον Ντο στο γήπεδο του χόκεϊ, στην περιοχή του Ελληνικού.

Κατά τις 14:00 το μεσημέρι – κι ενώ η επιχείρηση μεταστέγασης ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει στις 11:00 το πρωί – οι αστυνομικοί άρχισαν να επιτρέπουν στους μετανάστες να φύγουν μόνοι τους από το χώρο, χωρίς έλεγχο και χωρίς να είναι γνωστός ο προορισμός τους.

Η συντριπτική πλειονότητα των μεταναστών έχει ήδη αποχωρήσει από το χώρο, αφότου οι Αρχές ενημέρωσαν ότι το γήπεδο στην ουσία κλείνει και ότι δεν θα σερβιριστεί μεσημεριανό συσσίτιο. Από το πρωί έχουν αποχωρήσει και οι εθελοντές που υποστήριζαν τους φιλοξενούμενους.

Νωρίτερα, δύο αστυνομικές κλούβες παρέλαβαν περίπου 100 μαροκινούς μετανάστες, οι οποίοι μεταφέρονται στο κλειστό στρατόπεδο της Κορίνθου.

Πιέσεις υπάρχουν και από την πλευρά της εταιρείας αξιοποίησης ακίνητων του Δημοσίου, στην οποία ανήκει το γήπεδο του Τάε Κβον Ντο, με την εταιρεία να διαμηνύει πως ο χώρος πρέπει να ελευθερωθεί σήμερα Τετάρτη, μιας και το Σάββατο αρχίζουν οι αγώνες και θα πρέπει να αποκατασταθούν οι ζημιές που έχουν προκληθεί.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι δήμαρχοι της νότιας Αττικής υποστηρίζουν ότι ο χώρος του γηπέδου του χόκεϊ δεν είναι ακόμη έτοιμος για να δεχθεί τους μετανάστες. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ακόμα και οι πόρτες στο χώρο του χόκεϊ δεν ανοίγουν λόγω των συσσωρευμένων σκουπιδιών.

Εν τω μεταξύ, στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ έχει κατατεθεί πρόταση να γίνει απορρόφηση των μεταναστών αναλογικά σε ολόκληρη τη χώρα, για να μην πέφτει όλο το βάρος στους Δήμους της Αττικής.
Πηγή: skai.gr - Δημήτρης Λάππας