Στη φάκα της Αστυνομίας οι «Μπόνι» και «Κλάιντ» των Βριλησσίων

Ο άνδρας, εισήλθε φορώντας καπέλο στην τράπεζα προσποιούμενος τον πελάτη και στη συνέχεια με την απειλή όπλου, αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Έξω από το κατάστημα τον περίμενε με Ι.Χ αυτοκίνητο η 36χρονη γυναίκα. Την στιγμή της διαφυγής, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το κλεμμένο χρηματικό ποσό, το πιστόλι του και το καπέλο που είχε χρησιμοποιήσει στη ληστεία. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες, από τον περασμένο Μάρτιο ενεργώντας από κοινού, διέπρατταν ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών των βορείων προαστίων.

Ο 48χρονος εισερχόταν στις τράπεζες υποδυόμενος τον πελάτη και με την απειλή όπλου ή με τη χρήση απειλητικού σημειώματος στο οποίο έγραφε ότι κρατά χειροβομβίδα, ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους και αφαιρούσε χρηματικά ποσά. Για τη διαφυγή του χρησιμοποιούσε την έξοδο κινδύνου καθώς και Ι.Χ αυτοκίνητο, στο οποίο τον περίμενε η συνεργός του.

Για την υπόθεση εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις ληστειών τραπεζών σε Βριλήσσια, Μελίσσια, Πεύκη, Νέα Φιλαδέλφεια και Γέρακα και μία περίπτωση απόπειρας ληστείας στη Μεταμόρφωση.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Πηγή: skai.gr