Κλείσιμο

ΚΕΔΕ: Συμβολικό κλείσιμο των Δήμων την ημέρα ψήφισης του Προϋπολογισμού

H ΚΕΔΕ, σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, αποφάσισε το συμβολικό κλείσιμο όλων των Δήμων την ημέρα ψήφισης του Προϋπολογισμού καθώς και πορεία διαμαρτυρίας, αιρετών κι εργαζομένων στους Δήμους, προς το υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή των Ελλήνων.

Η ΚΕΔΕ προειδοποιεί με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της, αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά της. Εκτός από το συμβολικό κλείσιμο των Δήμων, αποφασίστηκε επίσης η ενημέρωση μέσω επιστολής των βουλευτών όλων των κομμάτων, από τους οποίους ζητείται να μην ψηφίσουν κανένα νομοθέτημα «που θα θίγει τα συμφέροντα της Αυτοδιοίκησης». Παράλληλα, αποφασίστηκε η ενημέρωση όλων των πολιτικών αρχηγών για τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, κατά την ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού του 2016, καθώς και της Κοινής Γνώμης αλλά και των αρμόδιων υπηρεσιών και οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην περίπτωση που δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα, εξουσιοδοτήθηκε το δ.σ. της ΚΕΔΕ να αποφασίσει τη σταδιακή διακοπή διευκόλυνσης άσκησης κρατικών αρμοδιοτήτων, τη διακοπή όλων των επιδόσεων προς τους δημότες, τη διακοπή παροχών δικτύων κοινής ωφέλειας κι αποκομιδή από όλες τις κρατικές υπηρεσίες (ύδρευση – αποχέτευση), τη μη παραλαβή απορριμμάτων από παραχωρησιούχους, τον συμψηφισμό των φόρων που πρέπει να αποδοθούν για τα χρέη του Δημοσίου προς τους Δήμους, τη διακοπή παροχής στοιχείων και πληροφοριών σε κρατικούς φορείς κ.α. Η ΚΕΔΕ ζητεί από την κυβέρνηση «να σεβαστεί τη θεσμική, λειτουργική και οικονομική της ανεξαρτησία».
Πηγή: skai.gr