Παρέμβαση της εισαγγελίας ζητούν οι κάτοικοι της Ειδομένης

Την παρέμβαση της εισαγγελίας Κιλκίς προκειμένου να προστατευθούν οι περιουσίες κατοίκων της Ειδομένης θα ζητήσει αύριο η τοπική κοινότητα Ειδομένης σε συνάντηση που θα έχει η πρόεδρος της κοινότητας Ξανθούλα Σουπλή με την εισαγγελέα Κιλκίς.

"Η κατάσταση είναι πλέον εκρηκτική. Όσοι δεν μπορούν να περάσουν από την ουδέτερη ζώνη στην ΠΓΔΜ, βρίσκονται 'εγκλωβισμένοι' εδώ και 13 μέρες στην περιοχή μας και έχουν αρχίσει να δημιουργούν προβλήματα στο χωριό που αριθμεί μόλις 50 σπίτια" λέει η κ. Σουπλή.

Περιγράφοντας την κατάσταση, τονίζει ότι έχουν σημειωθεί κρούσματα κλοπών από αυλές σπιτιών- "κλέψανε ακόμη και φιάλη υγραερίου"- ενώ σε μία περίπτωση, μετανάστες διέρρηξαν σπίτι, το οποίο ιδιοκτήτες επισκέπτονται κυρίως τα Σαββατοκύριακα.

"Φωνάξαμε την αστυνομία για να επιληφθεί του γεγονότος ενώ βλέπουμε συνέχεια να ξηλώνουν ακόμα και ξύλινα περβάζια για να τα κάψουν και να ζεσταθούν" τονίζει η κ. Σουπλή, προσθέτοντας ότι οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού είναι τρομοκρατημένοι και ζητούν παρέμβαση από την εισαγγελία.

"Πολλές φορές, μετανάστες μεθούν και μπαίνουν στις αυλές ζητώντας φαγητό και τουαλέτα" αναφέρει χαρακτηριστικά, ζητώντας από την κυβέρνηση να δοθεί άμεσα μία λύση γι' αυτούς τους ανθρώπους.

Πάντως, σύμφωνα με τον Αντώνη Ρήγα από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής προσφύγων, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ, δεν πέφτει "καρφίτσα" αφού εκατοντάδες μετανάστες στους οποίους έχει απαγορευθεί η διέλευση, παραμένουν επί μέρες ευελπιστώντας να αλλάξει η κατάσταση και να τους επιτραπεί η είσοδος.
Πηγή: ΑΜΠΕ