Σύλληψη γιατρού για φακελάκι

Ιατρός γυναικολόγος δημόσιου νοσοκομείου της Αττικής, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., για χρηματισμό και συγκεκριμένα γιατί ζήτησε και πήρε «φακελάκι» από τον σύντροφο εγκύου, προκειμένου να αναλάβει τον τοκετό της γυναίκας.

Από τους «αδιάφθορους» σχηματίστηκε όμως δικογραφία και σε βάρος ενός ακόμα μαιευτήρα του ίδιου νοσοκομείου, ο οποίος επίσης είχε ζητήσει χρήματα από τον ίδιο άνθρωπο.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του πολίτη, σύμφωνα με την οποία απευθυνόμενος σε δύο γιατρούς, γυναικολόγους του νοσοκομείου, προκειμένου να αναλάβουν τον τοκετό της συντρόφου του, του ζήτησαν το χρηματικό ποσό των 800 ο ένας και 650 ευρώ ο άλλος.

Τελικά συμφώνησε... με τον πιο φτηνό, ο οποίος μετά τον τοκετό, απαίτησε και έλαβε από τον καταγγέλλοντα 50 ευρώ, ενώ τις επόμενες μέρες απαιτούσε να του καταβάλει και το υπόλοιπο χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.

Σε συνεννόηση με την Αστυνομία, ο καταγγέλλων πήγε σε προγραμματισμένη συνάντηση σήμερα το πρωί, σε γραφείο του Νοσοκομείου, όπου ο γιατρός παρέλαβε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.

Άμεσα, επενέβησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και συνέλαβαν τον γιατρό, ενώ σε έρευνα που έγινε στο γραφείο βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό. Ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr