Φίλος Παύλου Φύσσα: Έκαναν σαν ζώα, σαν κτήνη, μας προκαλούσαν συνεχώς

Στις συνθήκες της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα περιστρέφεται και σήμερα η ακροαματική διαδικασία στη δίκη της Χρυσής Αυγής με την κατάθεση του φίλου του Γιώργου Δούλβαρη.

Ο μάρτυρας εμφανώς συγκινημένος μίλησε για όσα έζησε το μοιραίο βράδυ, περιγράφοντας την επίθεση μελών της ΧΑ εναντίον των νεαρών που συγκροτούσαν την παρέα του Παύλου Φύσσα.

«Έβριζαν και προκαλούσαν για να έρθουμε σε συμπλοκή . Έδιναν την εικόνα ενός λόχου , τριάντα - σαράντα άτομα . Ήταν πάρα πολλοί παρατεταγμένοι. Ήταν οπλισμένοι. Είχαν συγκεντρωθεί σαν τάγμα. Έκαναν σαν ζώα , σαν κτήνη, μας προκαλούσαν συνεχώς» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην στιγμή που , όπως είπε, δέχτηκαν επίθεση από την ομάδα που ειχε συγκεντρωθεί έξω από τη καφετέρια .

«Έτρεξαν όλοι μαζί κατά πάνω μας ..τρέξαμε να σωθούμε. Ο Παύλος είπε φεύγουμε τρέχουμε. Οταν έστριψα κατάλαβα οτι ο Παύλος δεν ήταν κοντά μου έκανα το γύρω του τετραγώνου και επέτρεψα στο σημείο για να δω που ειναι ο Παύλος. Ήταν εκεί κάποιοι αστυνομικοί αλλά δεν μας βοηθούσε κανένας. Τότε βλέπω τον Παύλο χτυπημένο και ρωτάω τη Χρύσα τι έγινε και εκείνη μου λεει "μαχαίρωσαν τον Παύλο" . Απο την ταραχή μου δεν έβλεπα τίποτα. Μάλλον αυτοί είχαν φύγει. 
Περίμεναμε 40 λεπτά για ασθενοφόρο. Πήγα να πάρω το αυτοκίνητο για να τον πάμε στο νοσοκομείο».

Ο μάρτυρας επέμεινε πως δεν είχε προηγηθεί κάποιο επεισόδιο μέσα στην καφετέρια όπου έβλεπαν νωρίτερα τον αγώνα του Ολυμπιακού.

«Η καφετέρια ήταν γεμάτη . Εκεί ήταν δυο άτομα μπροστά μας και μας κοιτάζανε επίμονα . Δεν τους είχαμε ξαναδεί αλλά το βλέμμα τους ήταν κολλημένο επάνω μας».

Ο μάρτυρας έκανε λόγο για οχλαγωγία την ώρα που βγήκε από την καφετέρια λέγοντας χαρακτηριστικά «είδα μια παρέα δέκα , δεκαπέντε ατόμων να βρίζει την δική μου παρέα μου. Απειλούσαν και μας προκαλούσαν . Φορούσαν μαυρα ρούχα , κρατούσαν ξύλα και κράνη και έβριζαν εμάς και τις οικογένειας μας. Επικρατούσε χάος»

Τα πράγματα αγρίεψαν σύμφωνα με τον φίλο του Παύλου Φύσσα

«Έβριζαν και Προκαλούσαν για να έρθουμε σε συμπλοκή . Έδειναν την εικόνα ενός λόχου , τριάντα σαράντα άτομα . Ήταν παρα πολλοί παρατεταγμένοι. Ήταν οπλισμένοι. Έχουν συγκεντρωθεί σαν τάγμα . Έκαναν σαν ζώα , σαν κτήνη, μας προκαλούσαν συνεχώς. Λέω στον Παύλο να απομακρυνθούμε γιατι ήταν ξεκάθαρο οτι θα μας έκαναν επίθεση. Αρχίσαμε να τρέχουμε και δεχόμαστε επίθεση. Ξεκινάω τρέχω όπως και οι υπόλοιποι και στρίβω δεξιά στο πρώτο στενό . Έτρεξαν όλοι μαζί κατά πάνω μας. Τρέξαμε να σωθούμε. Ο Παύλος είπε "φεύγουμε τρέχουμε". Οταν έστριψα κατάλαβα οτι ο Παύλος δεν ήταν κοντά μου έκανα το γύρω του τετραγώνου και επέτρεψα στο σημείο για να δω που ειναι ο Παύλος. Ήταν κάποιοι αστυνομικοί αλλά δεν μας βοηθούσε κανένας.

Κάνοντας μεγάλες παύσεις ο μάρτυρας μίλησε με δυσκολία για τη στιγμή που είδε τον Παύλο χτυπημένο στην αγκαλιά της φίλης του.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου