Κλείσιμο

Μουζάλας: Δύο τζιχαντιστές πέρασαν από την Ελλάδα, οι άλλοι σε Γαλλία και Βέλγιο;

Την ενόχλησή του για τις δηλώσεις του γάλλου υπουργού Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ ότι ο «εγκέφαλος» των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ είχε περάσει από την Ελλάδα εξέφρασε ο Γιάννης Μουζάλας από την Ειδομένη.

«Δύο που βρέθηκαν ότι πέρασαν από την Ελλάδα (σ.σ Λέρος) είναι πλήρως ταυτοποιημένοι με δακτυλικά αποτυπώματα που δείχνει ότι κάνουμε καλά τη δουλειά μας... Οι άλλοι έξι είναι από το Βέλγιο και τη Γαλλία. Δηλαδή θα πρέπει να με ρωτήσετε τι να κάνουμε για τους Βέλγους και την τρομοκρατία;» διερωτήθηκε ο υπουργός.

«Αυτό που μας έχει αναθέσει η ΕΕ να κάνουμε, και απ' ότι φαίνεται όχι τυχαία, και οι δύο πέρασαν μέσα από τις διαδικασίες της ΕΕ Αλλά επειδή δύο, δέκα, είκοσι πέρασαν από την Ελλάδα συνδέουν γραμμικά τους πρόσφυγες με την τρομοκρατία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μουζάλας.

Αναφερόμενος εξάλλου στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους πρόσφυγες, δήλωσε ότι «ξεκίνησε από τη Σλοβενία και συνεχίστηκε σαν ντόμινο και έχουν απαγορεύσει την επανεισδοχή μεταναστών».

Ο Γιάννης Μουζάλας ανακοίνωσε σύσκεψη για το προσφυγικό στο Μαξίμου το απόγευμα, στον απόηχο και της απόφασης της ΠΓΔΜ να κλείσει τα σύνορα σε μετανάστες που δεν είναι κάτοχοι συριακών, αφγανικών και ιρακινών διαβατηρίων. 

«Η κυβέρνηση έχει σχέδιο για να βοηθήσει τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής που βρέθηκε στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής προσφύγων της Ειδομένης.
.
Ο υπουργός εκτίμησε ότι η κατάσταση στον καταυλισμό της Ειδομένης τις επόμενες ημέρες θα βελτιωθεί. 

Εξηγήσεις από το Παρίσι για τις δηλώσεις του γάλλου υπουργού Εσωτερικών ότι ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ είχε περάσει από την Ελλάδα, ζήτησε και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Πηγή: skai.gr