«Δεν ξέρει τίποτε» ο υπεύθυνος της καφετέριας έξω από την οποία δολοφονήθηκε ο Φύσσας

Δεν είδε, δεν ξέρει δεν άκουσε αυτή ήταν η βασική γραμμή στην κατάθεση του Δημοσθένη Δημητράκου, υπευθύνου της καφετέριας "Κοράλι" στο Κερατσίνι απ’ όπου άρχισαν τα επεισόδια που κατέληξαν στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τον Σεπτέμβριο του 2013.

Ο μάρτυρας είπε πως το μοιραίο βράδυ δεν κατάλαβε πως λίγο μετά την αποχώρηση του Παύλου Φύσσα και της παρέας του από την καφετέριά του, άρχισαν επεισόδια και πως ο ίδιος συνέχισε να κάνει δουλειές. Αν και παραδέχτηκε ότι άκουσε ποδοβολητά ισχυρίστηκε πως κοίταξε προς τα έξω "φευγαλέα".

Η στάση του προκάλεσε τα δεικτικά σχόλια της έδρας με την πρόεδρο να του λέει: "Προκαλεί εντύπωση η θέση σας για ενα περιστατικό που συνέβη έξω από το μαγαζί σας και συνεχίσατε να κάνετε τις δουλειές σας. Σας άφηναν αδιάφορο όσα συνέβησαν έξω απο το μαγαζί σας; Είναι εντυπωσιακό να μην ενδιαφέρεστε για το τι έγινε ..." και την εισαγγελέα να συμπληρώσει στον ίδιο τόνο "Μα δεν θυμάστε τίποτα συνέβη ένα τόσο σημαντικό γεγονός και λέτε πως δεν είχατε καν την περιέργεια ...". "Μέσα στο μαγαζί δεν υπήρχε καμία ανησυχία... " απάντησε ο μάρτυρας.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο μάρτυρας είπε πως έχει ακούσει από τα ΜΜΕ ότι μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν διαπράξει αξιόποινες πράξεις "Έχω ακούσει ότι χτυπάνε λαθρομετανάστες και συγκρούονται με ακροαριστερούς, ότι σε λαϊκή προπηλάκισαν μικροπωλητές....ότι στο Δημαρχείο της Αθήνας κάποιος χτύπησε το Δήμαρχο. Δεν ξέρω για τάγματα εφόδου, πώς εκπαιδεύονται κλπ".

Στο ίδιο μήκος κύματος, με τον αδελφό του , κινήθηκε και ο ιδιοκτήτης της καφετέριας "Κοράλι" καταθέτοντας στη δίκη της Χρυσής Αυγής για τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Ο Παναγιώτης Δημητράκος δέχτηκε βροχή ερωτήσεων για το μοιραίο βράδυ καθώς ο άτυχος μουσικός λίγο πριν δολοφονηθεί από τον Γ. Ρουπακιά έβλεπε με την παρέα του τον αγώνα στην συγκεκριμένη καφετέρια. Και ο μάρτυρας απάντησε αμέτρητες φορές "δεν θυμάμαι...δεν ξέρω ...." επιμένοντας πως δεν βγήκε έξω από το μαγαζί του για να δει τι συμβαίνει . "Δεν είχατε την περιέργεια να δείτε τι γίνεται έξω απο το μαγαζί σας , δεν φοβήθηκατε μήπως γίνει κάποια ζημιά στο χώρο σας; " τον ρώτησε η πρόεδρος. "Δεν έγινε κάτι έξω από το μαγαζί " είπε.

Χαρακτηριστικό είναι πως η εισαγγελέας της έδρας ρώτησε τον μάρτυρα "Σας έχει απειλήσει κάποιος, φοβόσαστε ;" για να λάβει ως απάντηση ένα αδύναμο "όχι".
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου