Άγνοια δηλώνει ο υπέυθυνος της καφετέριας έξω από την οποία δολοφονήθηκε ο Φύσσας

Δεν είδε, δεν ξέρει δεν άκουσε. Αυτή ήταν η βασική γραμμή στην κατάθεση του Δημοσθένη Δημητράκου, υπευθύνου της καφετέριας "Κοράλι" στο Κερατσίνι απ΄ όπου άρχισαν τα επεισόδια που κατέληξαν στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τον Σεπτέμβριο του 2013.

Ο μάρτυρας είπε πως το μοιραίο βράδυ δεν κατάλαβε πως λίγο μετά την αποχώρηση του Παύλου Φύσσα και της παρέας του από την καφετέρια του, άρχισαν επεισόδια και πως ο ίδιος συνέχισε να κάνει δουλειές.

Αν και παραδέχτηκε ότι άκουσε ποδοβολητά, ισχυρίστηκε πως κοίταξε προς τα έξω "φευγαλέα".

Η στάση του προκάλεσε τα δεικτικά σχόλια της έδρας με την πρόεδρο να του λέει : "Προκαλεί εντύπωση η θέση σας για ένα περιστατικό που συνέβη έξω από το μαγαζί σας και συνεχίσατε να κάνετε τις δουλειές σας. Σας άφηναν αδιάφορο όσα συνέβησαν έξω από το μαγαζί σας; Είναι εντυπωσιακό να μην ενδιαφέρεστε για το τι έγινε ..." και την εισαγγελέα να συμπληρώνει στον ίδιο τόνο:

"Μα δεν θυμάστε τίποτα; Συνέβη ένα τόσο σημαντικό γεγονός και λέτε πως δεν είχατε καν την περιέργεια ...".

"Μέσα στο μαγαζί δεν υπήρχε καμία ανησυχία... " απάντησε ο μάρτυρας.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο μάρτυρας είπε πως έχει ακούσει από τα ΜΜΕ ότι μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν διαπράξει αξιόποινες πράξεις:

"Έχω ακούσει ότι χτυπάνε λαθρομετανάστες και συγκρούονται με ακροαριστερούς, ότι σε λαϊκή προπηλάκισαν μικροπωλητές....ότι στο Δημαρχείο της Αθήνας κάποιος χτύπησε το Δήμαρχο. Δεν ξέρω για τάγματα εφόδου, πώς εκπαιδεύονται κλπ".
Πηγή: skai.gr