Κλείσιμο

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου Μουζάλα μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει στις 18:00 ο αναπληρωτής υπουργός για μεταναστευτική πολιτική, Γιάννης Μουζάλας, στον απόηχο των αποκαλύψεων πως τουλάχιστον ένας από τους τρομοκράτες που χτύπησαν το Παρίσι, οδηγώντας 129 ανθρώπους στο θάνατο, μπήκε στην Ευρώπη μέσω της Λέρου.

Το πρωί του Σαββάτου, ο κ. Μουζάλας είχε συνεργασία με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να αποτιμηθούν οι συνέπειες των επιθέσεων, τη στιγμή που οι ισλαμιστές φαίνεται πως χρησιμοποιούν τα προσφυγικά κύματα ως Δούρειο Ίππο για να φτάσουν στην καρδιά της στη Γηραιάς Ηπείρου.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έχει διαμηνύσει πάντως πως τα τρομοκρατικά χτυπήματα την γαλλική πρωτεύουσα δεν σημαίνουν πως η Ε.Ε. θα πρέπει να αλλάξει την προσφυγική πολιτική της, ενώ ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ έχει τονίσει πως είναι λάθος να συνδέονται τυφλά οι επιθέσεις με την προσφυγική κρίση.

Πάντως, την Παρασκευή συγκαλείται εκτάκτως στις Βρυξέλλες το συμβούλιο των ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης στις Βρυξέλλες, για να συζητηθεί η απάντηση της Ευρώπης στις επιθέσεις στο Παρίσι.
Πηγή: skai.gr