Η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας στη συνάντηση Τσίπρα - Ιερώνυμου

Η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας τέθηκε επί τάπητος την Τετάρτη στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνάντηση, συμφωνήθηκε να επανασυσταθεί η Μεικτή Επιτροπή Κράτους - Εκκλησίας υπό την προεδρία του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, με πρώτο θέμα συζήτησης την αξιοποίηση της περιουσίας της εκκλησίας. Ακόμη, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι ενόψει της Συνταγματικής Αναθεώρησης θα συσταθεί μεικτή επιτροπή νομικών, που θα συζητήσει και θα καταγράψει τα ζητήματα που σχετίζονται με τους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και Κράτους.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το κλίμα συνεργασίας Πολιτείας και Εκκλησίας, για την αντιμετώπιση επειγόντων κοινωνικών προβλημάτων, όπως το προσφυγικό και η ακραία φτώχεια.

Κατά τη συνάντηση, η οποία έγινε σε ανταπόδοση της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Αρχιεπισκοπή, ήταν παρόντες ο υπουργός Παιδείας, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, και οι μητροπολίτες Ηλείας Γερμανός και Σιδηροκάστρου Μακάριος.
Πηγή: skai.gr