Φορτσάκης για εκδίωξη αξιολογητών στο ΕΚΠΑ: Στο έλεος μειοψηφιών τα ΑΕΙ

«Μελανή σελίδα στην εκπαίδευση της Ελλάδας» χαρακτηρίζει σε δήλωσή του ο Θεόδωρος Φορτσάκης την εκδίωξη των αξιολογητών του ΕΚΠΑ, δηλώνοντας ότι τα ΑΕΙ έχουν αφεθεί από την κυβέρνηση στο έλεος των θρασύτατων συμπεριφορών κάποιων βίαιων μειοψηφιών.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας «η χθεσινή εχθρική και βίαιη αντιμετώπιση των εξωτερικών αξιολογητών του Πανεπιστημίου Αθηνών αποτελεί μία ακόμη μελανή σελίδα για την εκπαίδευση στην Ελλάδα. Διακεκριμένοι καθηγητές από πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Ευρώπης θεωρήθηκαν ανεπιθύμητοι στους πανεπιστημιακούς χώρους και αντιμετωπίστηκαν με εξευτελιστικό τρόπο από μια μειοψηφία ατόμων, που επέβαλε την άποψή της με αντιδημοκρατικό τρόπο».

«Τα πανεπιστήμια της Χώρας έχουν αφεθεί από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο έλεος των θρασύτατων συμπεριφορών κάποιων βίαιων μειοψηφιών. Η προκλητική απάθεια του Υπουργείου Παιδείας ενθαρρύνει δυστυχώς τέτοιες πρακτικές, με αποτέλεσμα η Χώρα μας να διασύρεται διεθνώς» προσθέτει ο κ. Φορτσάκης

«Οι πρυτανικές αρχές και το Υπουργείο Παιδείας οφείλουν να ασκήσουν αμέσως τις αρμοδιότητές τους για να μπει ένα τέλος σε αυτό το ρεζιλίκι. Η παράλειψη άσκησης αυτών θέτει ζητήματα διοικητικών και πολιτικών ευθυνών, που πρέπει να αναζητηθούν» καταλήγει ο βουλευτής Επικρατείας.
Πηγή: skai.gr