Μητροπολίτης Μυτιλήνης: Δεν υπάρχει χώρος για την ταφή των προσφύγων

Στην αποκάλυψη ότι υπάρχει έλλειψη χώρων για την ταφή των πνιγμένων προσφύγων στη Λέσβο, με αποτέλεσμα οι σοροί τους να στοιβάζονται σε κοντέινερ – ψυγεία, καθώς το νοσοκομείο είναι γεμάτο, προχώρησε ο μητροπολίτης Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου, Ιάκωβος.

Μιλώντας στο Mega, ο μητροπολίτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στο κοιμητήριο του νησιού δεν υπάρχει χώρος, ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο και το νεκροτομείο είναι γεμάτο, με αποτέλεσμα να παραμένουν άταφοι 20 με 25 σοροί, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί σε ειδικό κοντέινερ που διαθέτει ψύξη.

Όπως είπε ο Ιάκωβος, γίνεται προσπάθεια σε συνεργασία με τον δήμο και τον διοικητή του νοσοκομείου, να παραχωρηθεί μέρος δύο στρεμμάτων του κτήματος που είναι δίπλα στο κοιμητήριο, συνολικής έκτασης 15 στρεμμάτων, προκειμένου να ταφούν εκεί οι σοροί των άτυχων προσφύγων, εξηγώντας ωστόσο ότι το κτήμα ανήκει σε κληροδότημα του νοσοκομείου και εφόσον ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες θα χρειαστούν 2 με 3 χρόνια μέχρι να αποδεσμευτεί.

Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο δήμος Σάμου, καθώς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα samotimes.gr , 30 περίπου σοροί προσφύγων δεν έχουν ταφεί, καθώς δεν υπάρχει χώρος εντός του κοιμητηρίου.

Τη Δευτέρα συναντήθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κώστας Αμυρσώνης με την εισαγγελέα Σάμου, προκειμένου να βρεθεί λύση πάνω στο ζήτημα.
Πηγή: skai.gr