Αίτημα κράτησης του φίλου του Φύσσα για ενδεχόμενη ψευδορκία από την υπεράσπιση

Βροχή ερωτήσεων δέχτηκε, από την υπεράσπιση, ο φίλος του Παύλου Φύσσα Δημήτρης Μελαχρινόπουλος ο οποίος καταθέτει για δεύτερη ημέρα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο μάρτυρας, ο οποίος υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του φίλου του, ρωτήθηκε επίμονα για τα γεγονότα εκείνης της βραδιάς με έμφαση στις διαφοροποιήσεις που διαπιστώνονται στις τέσσερις καταθέσεις που έχει δώσει σε αστυνομία και ανακριτές.

Μάλιστα, ο συνήγορος του Χρ. Παππά , Περικλής Σταυριανάκης, υπέβαλε αίτημα να κρατηθεί ο μάρτυρας μέχρι να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ψευδορκίας εκ μέρους του κατηγορώντας τον για κραυγαλέες αντιφάσεις που πλήττουν την αξιοπιστία του. " Ο άνθρωπος αυτός λέει ψέματα, δεν μπορεί ο καθένας να ορκίζεται στο ευαγγέλιο. Υπάρχει ενα συγκλονιστικό περιστατικό. Κάποιοι άνθρωποι κλαίνε"

Στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις της υπεράσπισης για την απόσταση που διήνυσε ο μάρτυρας μέχρι το σημείο που ήταν ο Παύλος Φύσσας η μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού σχολίασε απο το ακροατήριο " ξέχασε να πάρει μαζί του το μέτρο" . Η Μάγδα Φύσσα αντέδρασε και πάλι στις ερωτήσεις των συνηγόρων που μιλούσαν για " τον μακαρίτη Φύσσα".

"Το μακαρίτης με ενοχλεί" είπε η γυναίκα μονολογώντας. Και ο μάρτυρας διαμαρτυρήθηκε προς τους συνηγόρους: " μην μιλάτε για συμπλοκή μας έκαναν επίθεση".

Ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά εστίασε στη στιγμή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και στην περιγραφή που ο μάρτυρας έχει κάνει προσπαθώντας να ενισχύσει τον ισχυρισμό ότι δεν ήταν σε θέση να έχει καθαρή εικόνα καθώς είχε και ο ίδιος δεχθεί επίθεση. "Όταν σηκώθηκα είδα να έρχεται ο Ρουπακιάς" επέμεινε ο μάρτυρας.

Συνήγορος: Σηκωθήκατε και τι κάνατε;

Μάρτυρας: Την ώρα που ερχόταν ο Ρουπακιάς ήδη χτυπούσαν τον Παύλο και μετά άνοιξαν τον κλοιό για να περάσει ο Ρουπακιάς. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα... Δεν πρόλαβα να κάνω καμία κίνηση, δεν θα μπορούσα , έβλεπα προς τον Παύλο .Ήμουν σοκαρισμένος δεν καταλάβαινα τι συμβαίνει.

Ο κ. Μελαχρινόπουλος υποστήριξε πως την ώρα της επίθεσης δεν αντιλήφθηκε ότι στο σημείο υπήρχαν αστυνομικοί ενώ απάντησε " ναι" στην ερώτηση του συνηγόρου αν ο ίδιος είχε μείνει πίσω θα τον μαχαίρωνε ο Ρουπακιάς.

Συνήγορος: Ο Φύσσας έκανε έντονες κινήσεις προσπαθούσε να απωθήσει τον Ρουπακιά; Εκείνη τη στιγμή δεν είδα κάτι. Το "απώθηση" το είπα για τους πέντε, έξι που του είχαν επιτεθεί αλλά όχι για τον Ρουπακιά. Ήταν όλα πολύ γρήγορα" απάντησε ο μάρτυρας για να φωνάξει ο πατέρας του Παύλου Φύσσα από την άλλη άκρης ης αίθουσας " Ήταν επαγγελματικό το χτύπημα".

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων επικεντρώθηκαν στο γεγονός ότι ο κ. Μελαχρινόπουλος αναγνώρισε δυο από τους κατηγορούμενους ως μέλη της ομάδας των χρυσαυγιτών που ήταν στον τόπο της δολοφονίας εκείνο το βράδυ , με καθυστέρηση μηνών.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου - skai.gr