ΜΜΕ: Η Αθήνα προ των πυλών του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το ν/σ

Με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει προειδοποιήσει την κυβέρνηση η Κομισιόν σχετικά με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά για τα Μέσα Mαζικής Ενημέρωσης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μάλιστα έχει γνωστοποιήσει τις αντιρρήσεις της με τρεις επιστολές που έχει στείλει στην κυβέρνηση. Οι αντιρρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν να κάνουν με παραβίαση του ανταγωνισμού τόσο στο θέμα της ψηφιακής ΕΡΤ - ΝΕΤ όσο στο θέμα της χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών.

Οι άλλες δυο αφορούν την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων καθώς η Κομισιόν θεωρεί ότι θίγεται η ανεξαρτησία της και η τρίτη την ενίσχυση της κρατικής ΕΡΤ.

Σημειώνεται ότι ο κ. Παππάς δέχθηκε έντονη κριτική την Τρίτη για το επίμαχο ν/σ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ενώ ερωτηθείς  από το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο, δήλωσε ότι υπάρχει αλληλογραφία για το θέμα με την Επιτροπή. 

Ανακοίνωση-ράπισμα για τον υπουργό Επικρατείας εξέδωσε επίσης το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο. Σε πολυσέλιδη γνωμοδότησή του, το ΕΣΡ κάνει λόγο για ένα σχέδιο νόμου που φαίνεται να έχει συνταχθεί χωρίς να έχει προηγηθεί σοβαρή μελέτη των θεμάτων που προκύπτουν για τη λειτουργία της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, ενώ παράλληλα δεν λαμβάνονται υπόψη οι γενικότερες εξελίξεις που επηρεάζουν τα οπτικοακουστικά μέσα, όπως η ανάπτυξη το διαδικτύου και δορυφορικών υπηρεσιών.

ΕΔΩ μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το νομοσχέδιο. Διαθέσιμη είναι και η αιτιολογική έκθεση.

Πηγή: skai.gr