Μαρτυρία αστυνομικού για τις συνθήκες της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Μπαράζ ερωτήσεων δέχτηκε ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ Γ. Ρώτας απο τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής για τις συνθήκες της δολοφονίας του Π. Φύσσα.

Ο μάρτυρας υποστήριξε πως αντιλήφθηκε ότι μαχαιρώθηκε ο Π. Φύσσας όταν εκείνος φώναξε. "Όταν φώναξε ο Φύσσας καταλάβαμε τι είχε συμβεί, δεν είδαμε μαχαίρωμα. Όλα είχαν ξεκινήσει πριν πάμε εμείς εκεί. ‘Με μαχαίρωσε, με μαχαίρωσε’ φώναζε ο Φύσσας".

Ο συνήγορος του Γ. Ρουπακιά ζήτησε από τον αστυνομικό να πει πότε εκείνος κατάλαβε την σοβαρότητα της κατάστασης του Π. Φύσσα. "Τα πρώτα πέντε λεπτά ο Φύσσας ήταν όρθιος. Στη συνέχεια κάθισε και μετά απο 15-20 λεπτά (ενώ περίμενε το ασθενοφόρο) λιποθύμησε" είπε ο μάρτυρας.

Συνήγορος: "Είχε ζωή όμως" .

Μάρτυρας: Δεν το ξέρω αυτό. Δεν ξέρω αν είχε πεθάνει ή πέθανε στο ασθενοφόρο. Όταν τον πήρε το ασθενοφόρο είχε λιποθυμήσει.

Λίγο νωρίτερα ο συνήγορος ρώτησε τον κ. Ρώτα αν έβλεπε " επαγγελματικά χτυπήματα ή δυο άτσαλους ανθρώπους να χτυπιούνται". Ήταν μέλη της ΧΑ

Οι συνήγοροι υπεράσπισης επανήλθαν στην περιγραφή που έκανε ο μάρτυρας για την ομάδα των ατόμων που είδε όταν έφτασε στην περιοχή , οι οποίοι ήταν, όπως είπε, Χρυσαυγίτες.

"Τα μαύρα μπλουζάκια, που λέτε ότι φορούσαν τα συγκεκριμένα άτομα τα φορούν και όσοι ακούνε χέβι μέταλ ή και οι χιπ χοπ; " , ρώτησε ο συνήγορος με νόημα για να παρέμβει η πρόεδρος παρατηρώντας "η συνολική εικόνα ταιριάζει με Χρυσαυγίτες είπε ο μάρτυρας"

Συνήγορος υπεράσπισης: Στην πρώτη σας κατάθεση δεν αναφέρατε καδρόνια. Πολιτική αγωγή : Είναι ψέματα αυτό που λέτε.

Πρόεδρος: ¨Εδώ την έχουμε την κατάθεση θα τη διαβάσουμε...
Μάρτυρας: Είχανε καδρόνια.
Πρόεδρος: Οι πάντες έχουμε τις καταθέσεις στα χέρια μας...μιλάει για καδρόνια...αν έχετε κάτι πιο σαφές να ρωτήσετε...

Η πρόεδρος παρενέβη όταν συνήγορος υπεράσπισης αποκάλεσε τον Γ. Ρουπακιά "φερόμενο δράστη". "Κατηγορούμενο για τη δολοφονία θα λετε" παρατήρησε η κ. Λεπενιώτη.

Όταν ο συνήγορος του Γ. Ρουπακιά πήρε στο λόγο είπε πως "οι λέξεις και ο χαρακτηρισμός ‘δολοφονία’ και ‘δολοφόνος’ δεν είναι νομικοί όροι" και υπέβαλε αίτημα να παρεμβαίνει η πρόεδρος καθώς όπως είπε "οφείλουμε να λέμε κατηγορούμενος και όχι δολοφόνος αφού υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας"

Πολιτική αγωγή: Ο ίδιος το λέει.
Συνήγορος υπεράσπισης: Ο ίδιος δεν λέει τίποτα.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου - skai.gr