Έφυγε από τη ζωή ο πρώην αντιπρόεδρος του ΣΑΕ Χρήστος Τομαράς

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, ο πρώην αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ) και στέλεχος σε πολλές ομογενειακές οργανώσεις των ΗΠΑ, Χρήστος Τομαράς αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στους κόλπους της Ελληνοαμερικανικής Ομογένειας.

Γεννημένος στον Πειραιά, ο εκλιπών, ήταν επιτυχημένος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης των εταιριών Kronos Foods και Τomaras Investments και ευεργέτης πολλών εκκλησιών και ελληνορθόδοξων ιδρυμάτων.

Ήταν ενεργό μέλος της ομογενειακής οργάνωσης Leadership 100 και άρχων Τάγματος του Αγίου Αντρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ίδρυσε το Πανελλήνιο Ίδρυμα Υποτροφιών, το οποίο έδωσε την ευκαιρία σε 300 Ελληνόπουλα να σπουδάσουν στο πανεπιστήμιο, χορηγώντας υποτροφίες συνολικής αξίας δύο εκατομμυρίων δολαρίων.

Έλαβε πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων, το Μετάλλιο της Τιμής Έλλις Άιλαντ και του επίτιμου διδάκτορα στο Ελληνικό Κολλέγιο-Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού.

Η ΑΧΕΠΑ με ανακοίνωσή της εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του Χρήστου Τομαρά, τον οποίο χαρακτηρίζει υπερασπιστή του ελληνισμού και των ελληνικών ιδανικών, ηγέτη της κοινότητας και φιλάνθρωπο, καθώς και επιτυχημένο επιχειρηματία, ο οποίος πραγματικά ενσάρκωσε το αμερικανικό όνειρο.

Σημειώνεται ότι στις 25 Σεπτεμβρίου έφυγε από τη ζωή και ο Θεόδωρος Γ. Σπυρόπουλος, σε ηλικία 75 ετών.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr