Κατεπείγουσα ΕΔΕ για τις φωτογραφίες με αστυνομικό που κλωτσάει πρόσφυγες

Κατεπείγουσα διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά στις φωτογραφίες με αστυνομικό της ΥΜΕΤ, που φαίνεται να κλωτσάει πρόσφυγες στη Λέσβο, διέταξε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Δεν ήταν απλή περιπολία, ήταν έκρυθμη η κατάσταση για να πάνε τα ΥΜΕΤ στη Λέσβο» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμος. Ο κ. Ντούμος διευκρίνισε ότι «πράξεις που στρέφονται απρόκλητα εναντίον ενός άλλου πολίτη, ξένου ή Έλληνα, απερίφραστα τις καταδικάζουμε». Πρόσθεσε όμως ότι «από ‘κει και πέρα είδα τις φωτογραφίες...  Μπορεί να πρόκειται για απρόκλητη πράξη, μπορεί όμως να δέχθηκε και επίθεση ο αστυνομικός με ένα μπουκάλι ή κάτι άλλο... μια φωτογραφία αποτυπώνει τη στιγμή».

«Θα πρέπει να αποτυπωθεί η πραγματικότητα μέσα από την προανάκριση να δούμε, το πριν, το μετά, το γιατί έγινε» εξήγησε. «Όλες οι κάμερες είναι στραμμένες στους αστυνομικούς, σπάνια σε αυτούς που τούς επιτίθενται» παρατήρησε ακόμη ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών.



Ο κ. Ντούμος τόνισε ακόμη ότι σήμερα Πέμπτη προέκυψε απόφαση αθώωσης για τον αστυνομικό στην Κω που κατηγορούνταν για χειροδικία σήμερα. Πάντως, διευκρινίστηκε ότι ο αστυνομικός αθωώθηκε ως προς την κατηγορία της οπλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν την ώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν επισκέπτονταν το ακριτικό νησί. Στη φωτογραφία ο αστυνομικός εμφανίζεται να κλωτσά με δύναμη το μετανάστη.

Τις φωτογραφίες ανάρτησε στα προφίλ του στο Facebook και το Twitter ο ιταλός μπλόγκερ Σαβέριο Σεραβέζα.

Σύμφωνα με τον Ιταλό, στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας φιλοξενούνται μη Σύροι πρόσφυγες, Αφγανοί, Ιρακινοί και άλλων εθνικοτήτων, αφού οι Σύροι βρίσκονται στο Καρά Τεπέ, το οποίο επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Βέρνερ Φάιμαν και οι συνθήκες φαίνεται πως είναι καλύτερες.



Πηγή: skai.gr