Με επιπλέον 600 εμπειρογνώμονες ενισχύει η Frontex την Ελλάδα

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Frontex, Φαμπρίς Λεζερί, τόνισε στον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιο για θέματα μετανάστευσης, Τζανέτο Φιλιππάκο, ότι θα διαθέσει 600 εμπειρογνώμονες στην Ελλάδα, για την αξιοποίηση θεμάτων ελέγχου εξωτερικών συνόρων και διαχείρισης - καταγραφής των εισερχομένων μεταναστών και προσφύγων.

Οι δύο άντρες τα είπαν σε τηλεδιάσκεψη, με αντικείμενο την πρόσκληση που απηύθυνε η Frontex στα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διάθεση συνολικά 775 συνοριοφυλάκων στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα, κυρίως στην Ελλάδα και την Ιταλία, για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών στη Μεσόγειο.

Οι 600 εμπειρογνώμονες της Frontex θα ελέγξουν θέματα εξωτερικών συνόρων και διαχείρισης - καταγραφής των εισερχομένων προσφύγων και μεταναστών. Ο κ. Φιλιππάκος ευχαρίστησε τον εκτελεστικό διευθυντή της Frontex για τη συνεργασία ενώ ο κ. Λεζερί έκανε λόγο για ιστορική στιγμή, καθώς για πρώτη φορά, από συστάσεως του οργανισμού, διατίθεται ενίσχυση αυτού του μεγέθους σε ανθρώπινο δυναμικό.


Πηγή: skai.gr