Κλείσιμο

Παπαδόπουλος: Υπάρχει πολύς δρόμος να διανύσουμε

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Τουρκοκυπρίου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, επιβεβαιώνουν την εκτίμηση του Προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη, πως «υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος να διανύσουμε στις διαπραγματεύσεις και μεγάλες δυσκολίες να αντιμετωπίσουμε», τονίζει σε αποψινή γραπτή δήλωση ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Είναι προφανές, από το σύνολο των δηλώσεων του Μουσταφά Ακιντζί, σημειώνει ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος, πως «υπάρχει σημαντική διαφορά σε ζητήματα τα οποία άπτονται τόσο των διαδικασιών επίλυσης του Κυπριακού όσο και επί της ουσίας».

Βούληση της ελληνοκυπριακής κοινότητας, αναφέρει ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, παραμένει η εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου στο σύνολο του, προς όφελος και των δύο κοινοτήτων, χωρίς μόνιμες παρεκκλίσεις. Αποτελεί δε, προσθέτει, πεποίθηση πως ο σεβασμός στη διζωνικότητα δεν συγκρούεται με την εφαρμογή των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πρόθεση του Νίκου Αναστασιάδη είναι στη συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα με τον Μουσταφά Ακιντζί, να θέσει επί τάπητος τα σοβαρά ζητήματα που εγείρονται, καταλήγει στη γραπτή του δήλωση ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ