Κλείσιμο

Αρχίζουν μέσα στην εβδομάδα οι μετεγκαταστάσεις προσφύγων (Upd)

Η Ιταλία αρχίζει τις μετεγκαταστάσεις προσφύγων εντός της εβδομάδας ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος από το Ζάγκρεμπ όπου βρέθηκε στα πλαίσια της περιοδείας του για την προσφυγική κρίση «την μεγαλύτερη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», όπως χαρακτηριστικά είπε. 

Ο κύριος Αβραμόπουλος δήλωσε ότι ο ίδιος προσωπικά θα παρακολουθήσει την αναχώρηση της πρώτης ομάδας προσφύγων από την Ιταλία στην Σουηδία. 

«Την επόμενη εβδομάδα ελπίζω ότι θα έχουμε και την πρώτη μετεγκατάσταση Σύρων προσφύγων από την Ελλάδα στο Λουξεμβούργο», ανέφερε ο κύριος Αβραμόπουλος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. 

O Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο θα συνοδεύσει τον Επίτροπο Αβραμόπουλο στο αεροδρόμιο Τσιαμπίνο της Ρώμης το πρωί της Παρασκευής, από όπου θα αναχωρήσει το αεροσκάφος που θα μεταφέρει πάνω από 20 πρόσφυγες με χώρα προέλευσης την Ερυθραία, σύμφωνα με ιταλική κυβερνητική πηγή που επικαλείται το Πρακτορείο. 

Κατόπιν ο κύριος Αβραμόπουλος έχει προγραμματισθεί να επισκεφθεί το "hotspot" που συστάθηκε στο νησί της Λαμπεντούζα κατά την ίδια πηγή.  

Δείτε και σχετικό tweet του Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου: 



Πηγή: skai.gr