Αμύνταιο: Προπηλάκισαν εφοριακούς που έκαναν έλεγχο σε πανηγύρι (vid)

Την φραστική επίθεση εμπόρων δέχτηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, κλιμάκιο εφοριακών από τη ΔΟΥ Φλώρινας, που βρέθηκε για έλεγχο σε εμποροπανήγυρη στο Αμύνταιο.

Το περιστατικό συνέβη όταν οι τρεις ελεγκτές διαπίστωσαν πως έμπορος χρησιμοποιούσε για την εκτύπωση αποδείξεων αδήλωτη ταμειακή μηχανή.

Αυτόπτες μάρτυρες μεταφέρουν πως όταν οι εφοριακοί ανακοίνωσαν στην έμπορο πως το πρόστιμο για την παράβαση αυτή ανέρχεται στα 2.500 ευρώ, εκείνη άρχισε να καταφέρεται εναντίον τους με την υποστήριξη και άλλων εμπόρων.

Υποστήριξη από το υπουργείο Οικονομικών

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών, Βαγγέλη Μαυροειδή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δεσμεύθηκε για την άμεση κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης για την προστασία των δημόσιων λειτουργών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Καταδίκη και από τους εφοριακούς

Ο σύλλογος Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει το περιστατικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας καταδικάζει απερίφραστα το γεγονός που έλαβε χώρα εναντίον Συναδέλφων-Μελών του Συλλόγου στην εμποροπανήγυρη Αμυνταίου, τη Δευτέρα 05/10/15, κατά την εκτέλεσή των καθηκόντων τους.

Συγκεκριμένα, Υπάλληλοι της Δ.Ο.Υ. Φλώρινας κατόπιν εντολής ελέγχου του προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. Φλώρινας προέβησαν στις ενδεδειγμένες νόμιμες ελεγκτικές ενέργειες και μάλιστα με την παρουσία αστυνομικών. Κατά την άσκηση των καθηκόντων τους δέχτηκαν τον προπηλακισμό και την σφοδρή άρνηση του ελέγχου και κατέληξαν στο Αστυνομικό τμήμα ως κατηγορούμενοι.

Θέλουμε να δηλώσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι έχουμε συναίσθηση του έργου και της αποστολής μας ως Υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών έναντι της κοινωνίας και θέλησή μας είναι να διεκπεραιώνουμε το ελεγκτικό μας έργο κατά τρόπο αντικειμενικό και αδιάβλητο. Τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής θα τη δώσουμε μαζί με όλη την κοινωνία επειδή είναι ένας αγώνας που μας αφορά όλους.

Τέτοια περιστατικά δεν μας πτοούν, θα συνεχίσουμε απτόητοι το ελεγκτικό μας έργο, επειδή φοροδιαφυγή σημαίνει λιγότερα δημόσια έσοδα, χειρότερή υγεία, χειρότερή παιδεία. Ζητάμε από την πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να θωρακίσει νομικά τους συναδέλφους, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, από τέτοιου είδους κακόβουλα φαινόμενα άσκησης ένδικων μέσων, τα οποία έχουν σκοπό να θίξουν το κύρος του ελεγκτικού έργου.

Πηγή: skai.gr