Κλείσιμο

Δίκη ΧΑ: Μπουκάλι με νερό πέταξε η μητέρα του Φύσσα στο δολοφόνο του παιδιού της (φωτό)

Με επεισοδιακό τρόπο έληξε η κατάθεση της μητέρας του Παύλου Φύσσα καθώς με την ολοκλήρωση της κατάθεσής της και λίγο πριν κατέβει από το βήμα του μάρτυρα πέταξε ένα μπουκάλι με νερό στον Γιώργο Ρουπακιά που ήταν παρών στο εδώλιο και κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός του παιδιού της.

Φανερά καταβεβλημένη η μητέρα του Παύλου Φύσσα μόλις κατέβαινε από το έδρανο όπου καθόταν κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, κοιτώντας τον Γιώργο Ρουπακιά του πέταξε το μπουκάλι λέγοντας του "Να με θυμάσαι...."

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ ΑΠΕ - ΜΠΕ

Την ίδια ώρα από το ακροατήριο κάποιος από τους θεατές της δίκης φώναξε "Ρουπακιά παρακάλα να φας ισόβια" με αποτέλεσμα να παρέμβει η Πρόεδρος της δίκης Μαρία Λεπενιώτου και να τον αποβάλλει από την αίθουσα.

Νωρίτερα, στην κατάθεσή της, η Μάγδα Φύσσα είχε χαρακτηρίσει τον Γιώργο Ρουπακιά «γερό στέλεχος της ΧΑ». Ανέφερε δε ότι ο γιος της «δολοφονήθηκε με εντολή Λαγού» καθώς και ότι ο σκληρός πυρήνας της ΧΑ διαθέτει στρατιωτική εκπαίδευση.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ ΑΠΕ - ΜΠΕ

Στη συνέχεια ξεκίνησε  η κατάθεση της αδελφής του Παύλου Φύσσα Ειρήνης.

Με δάκρυα στα μάτια  ξεκίνησε την κατάθεσή της η Ειρήνη Φύσσα η οποία περιέγραψε ό,τι έζησε το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου όταν πληροφορήθηκε τα τραγικά γεγονότα και τη δολοφονία του αδελφού της.

«Μου είπαν ότι ο αδερφός μου δεν είναι καλά. Δεν μπορούσα να φανταστώ. Όταν τον είδα στο νεκροτομείο παρακαλούσα να σηκωθεί να φύγουμε. Τις επόμενες μέρες ενημερωθήκαμε από την Χρύσα και τα άλλα τα παιδιά. Τα πράγματα για εμένα είναι απλά. Ο Παύλος  πήγε να δει τον αγώνα και δέχθηκε επίθεση. Επίθεση οργανωμένη.  Ξαφνικά τα τρία άτομα έγιναν  δεκαπέντε, τα δεκαπέντε εξήντα κι έρχονταν συνέχεια, οργανωμένα. Και έγινε το μπάχαλο. Η αστυνομία που ήταν εκεί δεν εκανε τίποτα. Θεωρούσαν ότι δεν έγινε  κάτι για να επέμβουν...»

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ ΑΠΕ - ΜΠΕ

Στο σημείο αυτό ζήτησε καρέκλα και λίγο νερό και προσπάθησε να συνεχίσει σε έντονη συναισθηματική φόρτιση. 

Η δίκη διακόπηκε για την Πέμπτη με τη συνέχιση της κατάθεσής της.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ ΑΠΕ - ΜΠΕ




Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου