ΕΛΛΑΔΑ


Μάγδα Φύσσα: Εκπαιδευμένος δολοφόνος ο Ρουπακιάς (upd)

Περιγράφει πως δολοφονήθηκε το παιδί της και τα δραματικά γεγονότα που έζησε το βράδυ της δολοφονίας. Αποσπάσματα από την συγκλονιστική κατάθεσή της.

Η ενεργοποίηση της Πολιτείας για τη Χρυσή Αυγή

 
Εκπαιδευμένο δολοφόνο, χαρακτήρισε, τον Γιώργο Ρουπακιά η μητέρα του Παύλου Φύσσα Μάγδα. Στη συγκλονιστική της κατάθεση, περιγράφει πως δολοφονήθηκε το παιδί της και τα δραματικά γεγονότα που έζησε το βράδυ της δολοφονίας. Κατήγγειλε δε, ότι "ο Λαγός έδωσε την εντολή για όσα έγιναν εκείνο το βράδυ". 

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα καταθέτει για την πολύκροτη δίκη της ΧΑ σε τεταμένη ατμόσφαιρα και με μεγάλη συναισθηματική φόρτιση ενώπιον του δικαστηρίου, περιγράφοντας από τις 9 το πρωί τις δραματικές ώρες που έζησε το βράδυ της δολοφονίας του παιδιού της.

"Πήγα στο θάλαμο και είδα το παιδί μου. Το είδα στο νεκροθάλαμο. Όσοι λένε ότι τον τρομάξανε τους λέω ότι δεν τρόμαξε. Απλά κοιμότανε. Προσπάθησα να τον ζεστάνω να σηκωθεί" ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Αποσπάσματα της κατάθεσή της

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα ξεκίνησε την κατάθεση της λέγοντας:

"Θα ξεκινήσω από την προηγούμενη μέρα που είδα για τελευταία φορά το παιδί μου. Χαιρετηθήκαμε και είπαμε θα τα πούμε το πρωί με τον καφέ μας. Από τότε δεν τον ξαναείδα και δεν ήπιαμε τον καφέ μας γιατί πήγα την ημέρα εκείνη στην κόρη μου. Τίποτα δεν προμήνυε το μεγάλο κακό.

Στις 18 Σεπτεμβρίου τα μεσάνυχτα περίπου στις 2 τη νύχτα ήρθε ο κουνιάδος μου. Κατάλαβα ότι έγινε κάτι πολύ σοβαρό. "Τι έγινε του είπα. Πες μου". Στη συνέχεια η μητέρα του Φύσσα ανέφερε ότι ενημερώθηκε ότι το παιδί της ήταν χτυπημένο χωρίς να ξέρει για τον θάνατό του και πήγε στο νοσοκομείο όπου ο Παύλος Φύσσας είχε διακομιστεί.

"Έφθασα στο νοσοκομείο, βλέπω κόσμο και συγγενείς κανείς δεν μού λέει τίποτα και οι γιατροί δεν μου έλεγαν τίποτα. Άρχισα να τραβάω τα παραβάν να δω πού βρίσκεται. Ο γιατρός που ήταν εκεί μου έδωσε ένα χάπι και μου είπε την τραγική αλήθεια ( ξεσπά σε κλάματα).

Τότε μου είπε ο γιατρός τον μαχαίρωσαν στην καρδιά από την ΧΑ. Δεν θα προλαβαίναμε ακόμα κι αν είχε χτυπηθεί μέσα στο νοσοκομείο, τέτοια ήταν τα χτυπήματα. Πήγα στο θάλαμο και είδα το παιδί μου. Το είδα στο νεκροθάλαμο. Όσοι λένε ότι τον τρομάξανε τους λέω ότι δεν τρόμαξε. Απλά κοιμότανε. Προσπάθησα να τον ζεστάνω να σηκωθεί". Από το ακροατήριο η κατάθεση της διακόπτεται από φωνές" Ρουπακιά, Ρουπακιά".

Πρόεδρος. Τι ηλικία είχε το παιδί σας και ποια η σωματική του διάπλαση και πού δούλευε;


Γιώργος Ρουπακιάς 

Μητέρα. Δούλευε παντού. Ήταν μουσικός, ψηλός και 34 χρόνων. Δεν είχε ένταξη σε κανένα πολιτικό κόμμα. Δούλευε και αλλού γιατί από τη μουσική δεν είχε κέρδη.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα στη συνέχεια της κατάθεσής της και απαντώντας σε καίριες ερωτήσεις της Προέδρου Μαρίας Λεπενιώτου περιέγραψε τι προηγήθηκε της δολοφονίας όταν ο Παύλος με την κοπέλα του πήγαν να παρακολουθήσουν το ματς σε καφετέρια της περιοχής μαζί με φίλους τους.΅Όσα αναφέρει, όπως είπε, τα γνωρίζει από την σύντροφο του παιδιού της πού ήταν παρούσα και της περιέγραψε με λεπτομέρειες τί έγινε στην καφετέρια και πώς στη συνέχεια εξελίχθηκαν τα τραγικά γεγονότα.

"Mόλις βγήκαν, διηγήθηκε η μητέρα του Φύσσα, τα παιδιά από την καφετέρια είδαν ομάδα από χρυσαυγίτες με μπότες και κρατώντας ρόπαλα να βρίσκονται εκεί. Δίπλα ήταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ. Εκεί βρέθηκε ένας τύπος πού έδινε οδηγίες στα παιδιά για το πώς θα φύγουν.

Πρόεδρος. Γιατί δεν έφυγαν;

Mητέρα Φύσσα. Δεν πέρασε και πολύς χρόνος. Αυτός ο τύπος τους διαβεβαίωνε ότι θα μεσολαβήσει και θα φύγουν ήσυχα και τα παιδιά κινήθηκαν προς Τσαλδάρη και ορισμένοι έφυγαν. Τότε ο Παύλος είπε στη σύντροφό του και σε μία άλλη κοπέλα να φύγουν. Τότε άρχισε να έρχεται το Τάγμα Εφόδου από τη Νίκαια. Τάγμα που προστέθηκε στους 20 χρυσαυγίτες που ήταν εκεί. Ανάμεσά σε αυτούς που ήρθαν με το Τάγμα ήταν και ο δολοφόνος. Συνολικά μαζεύτηκαν καμία πενηνταριά.

Τότε ο Παύλος είπε στους άλλους "Παιδιά τώρα τρέχουμε". Εκείνος όμως δεν έτρεξε και τον προλάβανε οι χρυσαυγίτες που ήταν οργανωμένοι κατά ομάδες κατά δύο η τρία άτομα και τον χτυπάγανε. Τον εγκλώβισαν για να έρθει ο φονιάς να τον μαχαιρώσει.

Ο φονιάς ήρθε ανάποδα στο δρόμο και όπως το παιδί μου ήταν εγκλωβισμένο τον χτύπησε. Χτύπησαν κι άλλα παιδιά λίγο πιο πέρα. Ο Παύλος ήταν μόνος του και προσπαθούσε να σωθεί από τις επιθέσεις.

Πρόεδρος. Πόσοι ήταν μαζί με τον Ρουπακιά στο αυτοκίνητο;

Μητέρα Φύσσα. Αρχικά ήταν τέσσερις. Τους αποβίβασε πριν από 100 η 50 μέτρα και όταν έφθασε στο παιδί μου ήταν ο Ρουπακιάς μόνος. Βγαίνει έξω και του δίνει δύο μαχαιριές στην καρδιά.

Η κοπέλα του παιδιού μου στο μεταξύ είχε πάει στους αστυνομικούς και τους παρακαλούσε να επέμβουν αλλά αυτοί τις είπαν "δεν θα γίνει και τίποτα μπουνιές θα παίξουν". Τελικά δύο από αυτούς κινητοποιήθηκαν.

Πρόεδρος. Έγινε συμπλοκή μεταξύ του γιου σας και του Ρουπακιά. Έγινε κάποια φασαρία;

Mητέρα Φύσσα. Δεν έγινε συμπλοκή. Δεν έγινε φασαρία. Είναι δολοφόνος ούτε το όνομά του δεν θέλω να πω. Τον πλησίασε και τον μαχαίρωσε.

Πρόεδρος. Οι άλλοι που ήταν εκεί από τους επιτιθέμενους τι κάνανε;

Μητέρα Φύσσα. Βρίζανε και ενθαρρύνανε να γίνει το κακό. Να πω για την αστυνομία, χρέος της ήταν να παρέμβει. Αλλά και αυτοί οι χρυσαυγίτες μπορούσαν να το αποτρέψουν.

«ΑΝΤΕΞΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ»

"Το παιδί μου άντεξε για τέσσερα λεπτά και πρόλαβε, ευτυχώς για μας που μείναμε πίσω, να υποδείξει τον δολοφόνο του. Να δείξει πως τον σκότωσε ο Ρουπακιάς".

Πρόεδρος. Ο γιος σας τον ήμερε τον Ρουπακιά

Μητέρα Φύσσα. Δεν τον είδε δει ποτέ. Ποτέ, ποτέ.

Πρόεδρος. Πώς ήρθε ο Ρουπακιάς. Δόθηκε κάποια εντολή

Μητέρα Φύσσα. Από τη δικογραφία γνωρίζω ότι οι ενημερώσεις άρχισαν από τους χρυσαυγίτες που ήταν μέσα στην καφετέρια. Ενημερώθηκε ο Πατέλης πυρηνάρχης της Νίκαιας, αυτός ενημερώνει τον Λαγό βουλευτή της περιφέρειας και εκείνος δίνει εντολή να ειδοποιηθούν με sms οι χρυσαυγίτες. Αυτός ο Λαγός δίνει το ΟΚ. Χωρίς την εντολή του δεν κάνουν τίποτα στην περιοχή.

Πρόεδρος. Άρα υπήρχε εντολή.

Μητέρα Φύσσα. Βεβαίως, χωρίς εντολή αυτοί δεν κάνουν τίποτα. Ενημερώνει τα μέλη της ΧΑ να έρθουν στο σημείο.

Πρόεδρος. Γιατί να τον μαχαιρώσει. Ποιο ήταν το κίνητρο;

«ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΆΝΩΣΗ ΤΗ ΧΑ ΚΑΤ’ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ»

Μητέρα Φύσσα. Δεν χρειάζεται κίνητρο. Είναι εγκληματική οργάνωση. Είναι εκπαιδευμένοι να σκοτώνουν. Με μαχαίρι δεν σκότωσαν και τον Πακιστανό; Όποιον τον στοχοποιούν τον σκοτώνουν. Με μηνύματα τους ειδοποίησαν από την Τοπική της Νίκαιας.

ΈΝΤΑΣΗ

Στο μεταξύ, ένταση σημειώθηκε από την απαίτηση συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής για να προβληθεί βίντεο που είναι στη δικογραφία από το αρχείο Πατέλη κάτι που δεν έγινε γιατί πρέπει να αποφασίσει το δικαστήριο.

Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτου παρενέβη σε αντιπαράθεση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης λέγοντας ότι η Μάγδα Φυσσα " δύο χρόνια περιμένει να καταθέσει και κάθεται και ακούει τις αντιπαραθέσεις σας. Αφήστε την να καταθέσει για το παιδί της".

Λίγο νωρίτερα ο συνήγορος του δικαζόμενου βουλευτή της ΧΑ Ιωάννη Λαγού σε μια αποστροφή του λόγου του και στρεφόμενος προς τους δικηγόρους των θυμάτων είπε ότι "ονειρεύονται δίκες του 49" προκαλώντας ένταση και αντιδράσεις.

Η δίκη διακόπηκε εκ νέου με απόφαση της Προέδρου μετά την επίδειξη φωτογραφιών από το αρχείο του πυρηνάρχη της Νίκαιας Πατέλη από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής.


 
Ιατροδικαστής: Δεν αυτοτραυματίστηκε ο Γάλλος όπως υποστηρίζει η φίλη του
Η 44χρονη, η οποία συνελήφθη, αναμένεται να οδηγηθεί πιθανότατα την Τετάρτη το πρωί ενώπιον του εισαγγελέα...
23.07.2019, 15:49
Φωτιές στην Ραφήνα και στον Βαρνάβα, μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Δεν απειλούνται άμεσα σπίτια. Φωτιά και στον Βαρνάβα Αττικής.
23.07.2019, 15:48
Στον εισαγγελέα ο Καλαϊτζίδης του Ρουβίκωνα για τις αναρτήσεις σε Facebook
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα, Γιώργος Καλαϊτζίδης, έπειτα από δίωξη σε βαθμό...
23.07.2019, 14:17
Οργή Αθήνας για την καταστροφή μνημείου του Θύμιου Λώλη στην Αλβανία (pics)
Η ελληνική κυβέρνηση ζητεί από τις αλβανικές αρχές την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.
23.07.2019, 14:17
Πάιατ: Εκσυγχρονισμός των ελληνοαμερικανικών στρατιωτικών συμφωνιών
"Χαρά μου να συναντηθώ με υπουργό Ρίκερ και τον υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο για να συνεχίσουμε τη συζήτηση...
23.07.2019, 13:42
Εξαρθρώθηκε σπείρα που «χτυπούσε» τράπεζες την ώρα των χρηματαποστολών
Σπείρα με βαρύ οπλισμό, που διέπραττε συστηματικά ένοπλες ληστείες σε καταστήματα, την ώρα που γινόντουσαν...
23.07.2019, 13:00
Δίκη ΧΑ: Τηλεφωνήματα στον Ρουπακιά και τον Λαγό καίνε τον κατηγορούμενο
Ο κατηγορούμενος, που δέχθηκε βροχή ερωτήσεων από την Πρόεδρο της δίκης Μαρία Λεπενιώτου, προσπάθησε να...
23.07.2019, 12:46
Αστυνομικοί συνέλαβαν Τούρκο δραπέτη των τουρκικών φυλακών στη Θεσσαλονίκη
Δραπέτης τουρκικών φυλακών συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη σε εκτέλεση διεθνούς εντάλματος, ενώ οι διωκτικές Αρχές...
23.07.2019, 12:39
Επιχειρηματίας επιτέθηκε σε ελεγκτές του ΕΦΚΑ στη Χαλκιδική
Επίθεση από 49χρονο επιχειρηματία καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν ελεγκτές του ΕΦΚΑ στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.
23.07.2019, 12:29
Μενδώνη:Διενεργήθηκε αυτοψία στον ταινιόδρομο που κατέρρευσε από τον σεισμό
«Τα αποτελέσματά της θα γνωστοποιηθούν μετά την ενημέρωσή μας από την αρμόδια Υπηρεσία» σημειώνει η κ.
23.07.2019, 11:16

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.