Ζητούν τη δήλωση Μιχαλολιάκου για πολιτική ευθύνη της ΧΑ στη δολοφονία Φύσσα

Tη δήλωση του επικεφαλής του κόμματος της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου πριν από τις εκλογές ότι «αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στο Κερατσίνι» ζήτησαν συνήγοροι της πολιτικής αγωγής υποβάλλοντας σχετικό αίτημα προς το δικαστήριο.

«Ήταν επαγγελματικό το χτύπημα του Γιώργου Ρουπακιά» δήλωσε νωρίτερα στη συγκλονιστική του κατάθεση ο πατέρας του Παύλου Φύσσα Παναγιώτης Φύσσας. Με λεπτομέρειες περιέγραψε τη στυγερή δολοφονία του γιου του από στελέχη της ΧΑ.

«Το χτύπημα ήταν επαγγελματικό. Τον μαχαίρωσε και το έστριψε το μαχαίρι γι' αυτό το αίμα διαχύθηκε εσωτερικά. Το παιδί μου άντεξε για τέσσερα λεπτά και πρόλαβε να υποδείξει τον δολοφόνο του. Είπε σε αστυνομικό, ‘αυτός με σκότωσε’» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Με την κατάθεση του πατέρα του Παύλου Φύσσα Παναγιώτη ξεκίνησε πριν από λίγο η επι της ουσίας εξέταση της δολοφονίας του μουσικού στο Κερατσίνι πριν από δύο χρόνια από στελέχη της ΧΑ. (Όλη η κατάθεση του Παναγιώτη Φύσα ΕΔΩ)



Αναλυτικά η δήλωση των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής:

«Η δήλωση του κατηγορούμενου και αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ., Ν. Μιχαλολιάκου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στις 17.9.201 ότι η ΧΑ αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της ανθρωποκτονίας του Π. Φύσσα σχετίζεται με την εκδικαζόμενη υπόθεση και πρέπει να ληφθεί υπόψη και να αξιολογηθεί δικαστικά. Επειδή δεν υπέπεσε μέχρι τώρα στην αντίληψή μας αυτεπάγγελτη αναζήτηση του υλικού της συνέντευξης εκ μέρους του δικαστηρίου και της εισαγγελίας ζητάμε να παραγγελθεί το CD από τον σταθμό Ρεαλ ΦΜ ώστε να συμπεριληφθεί στα αναγνωστέα της δικογραφίας.»
Πηγή: skai.gr - Ιωάννα Μάνδρου