Κλείσιμο

Καταλύτης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η κατάθεση του πατέρα του

Με την κατάθεση του πατέρα του Παύλου Φύσσα, εκτός απροόπτου, αναμένεται να εισέλθει το δικαστήριο στην ουσία της υπόθεσης για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, κλείνοντας τον κύκλο των διαδικαστικών θεμάτων και των ενστάσεων που απασχόλησαν τους παράγοντες της δίκης επί μήνες από την έναρξή της τον περασμένο Απρίλιο ως και σήμερα.

Η κατάθεση του πατέρα του Παύλου Φύσσα αναμένεται να ανοίξει και το φάκελο της δολοφονίας του σηματοδοτώντας ουσιαστικά και την εξέταση μίας προς μία των εγκληματικών δράσεων της ΧΑ που περιγράφονται στο βαρύ κατηγορητήριο.

Η κατάθεση είναι και η πρώτη μάρτυρα της πολύκροτης δίκης η οποία αναμένεται να δοθεί σε κλίμα συναισθηματικής έντασης καθώς οι τραγικοί γονείς του δολοφονημένου μουσικού στο Κερατσίνι πριν από δύο χρόνια παρακολουθούν αδιάκοπα την ακροαματική διαδικασία και πολλές φορές επικρίνουν τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Πάντως και σήμερα,
οπότε και η δίκη επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς μετά τη διακοπή της λόγω εκλογών, οι βασικοί κατηγορούμενοι, πολιτικοί με επικεφαλής τον Νίκο Μιχαλολιάκο δεν αναμένεται να εμφανιστούν στο δικαστήριο.

Άλλωστε, από την έναρξη της δίκης έχουν επιλέξει να απουσιάζουν κάνοντας χρήση ευχερειών του νόμου, υποβαθμίζοντας τη διαδικασία και αρνούμενοι να αποδεχθούν την κατηγορία που τους αποδίδεται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Η απόρριψη άλλωστε του αιτήματος της πολιτικής αγωγής, των συνηγόρων δηλαδή των θυμάτων, να παρίστανται και κατά της ηγετικής ομάδας της ΧΑ δεν παρέχει δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων προς τους πολιτικούς που κατηγορούνται, για επιμέρους εγκληματικές πράξεις που φέρεται να διέπραξαν μέλη η στελέχη της ΧΑ.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου