Κλείσιμο

Στην ειδική ανακρίτρια Διαφθοράς οδηγείται ο Θωμάς Λιακουνάκος

Ενώπιον της ειδικής ανακρίτριας Διαφθοράς Βασιλικής Μπράτη οδηγείται σήμερα Τρίτη ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος που συνελήφθη αιφνιδίως το βράδυ της Δευτέρας μετά την έκδοση εντάλματος από την ανακρίτρια που χειρίζεται υπόθεση για προμήθεια εξοπλιστικού προγράμματος.

Ο Θωμάς Λιακουνάκος αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του κατηγορούμενος για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Η σύλληψή του υπήρξε απότοκος νέων στοιχείων που έφθασαν στα χέρια της ανακρίτριας για διακίνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, ποσού 1,6 εκατ. ευρώ με τελικούς αποδέκτες τους Άκη Τσοχατζόπουλο και Ιωάννη Σμπώκο, που ήδη έχουν καταδικαστεί και εκτίουν πολυετείς καθείρξεις για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος σε άλλα εξοπλιστικά προγράμματα.

Η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο Θωμάς Λιακουνάκος αφορά στην προμήθεια ειδικών αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης από την εταιρεία Ericsson την οποία εκπροσωπούσε η εταιρεία AXON του κ. Λιακουνάκου.

Ο γνωστός επιχειρηματίας, εκτός του συγκεκριμένου εξοπλιστικού προγράμματος εμπλέκεται και κατηγορείται και σε άλλα δύο εξοπλιστικά που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ερευνών, την αγορά των αρμάτων Λέοπαρντ και το λεγόμενο ηλεκτρονικό πόλεμο, ενώ έρευνες για τα Λέοπαρντ συνεχίζονται από την Εισαγγελία Διαφθοράς με επικεφαλής την κυρία Ελένη Ράικου.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου