Δρομολογείται η μεταφορά των μεταναστών στο Ελληνικό

Δρομολογείται η μεταφορά των μεταναστών από την πλατεία Βικτωρίας και τους γύρω δρόμους μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα, πιθανότατα στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού. Ωστόσο, καθώς η πλατεία έχει μεταβληθεί σε καταυλισμό για περισσότερο από ένα μήνα και ο πληθυσμός των μεταναστών αυξάνεται ραγδαία, η κατάσταση βρίσκεται σε οριακό σημείο, με τους κατοίκους να ζητούν καθαρισμό της πλατείας άμεσα, ενώ η Χρυσή Αυγή επεξεργάζεται «λύσεις» που θα δώσει ο λαός με την υποστήριξη του κόμματος, ανάλογες με αυτές στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, θα συναντηθεί τις επόμενες ημέρες με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα σε μία προσπάθεια να υπάρξει συνεννόηση και συνεργασία για την επίλυση του προβλήματος της συγκέντρωσης εκατοντάδων ανθρώπων στην πλατεία.

Την ίδια στιγμή, η προϊσταμένη της υπηρεσίας Ασύλου, κ. Μαρία Σταυροπούλου, που έχει αναλάβει την υλοποίηση του σχεδίου μετεγκατάστασης των προσφύγων από την Ελλάδα στις άλλες χώρες της ΕΕ, χαρακτηρίζει τη σχετική συμφωνία «επωφελή για την Ελλάδα» εφόσον θα βοηθήσει στην αποκλιμάκωση της πίεσης που δέχεται η χώρα μας. Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει ουσιαστικά από τις 15/9, η υπηρεσία έχει κάνει την απαραίτητη προετοιμασία και η κ. Σταυροπούλου ήδη βρίσκεται στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου προκειμένου να λυθούν τεχνικές λεπτομέρειες. Μάλιστα έχει ληφθεί πρόνοια και για την περίπτωση αύξησης των αιτήσεων ασύλου στη χώρα μας λόγω της πολιτικής ανάσχεσης άλλων χωρών.

Πηγή: Πηγή: Καθημερινή