Νέα στοιχεία για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ

Νέα στοιχεία προκύπτουν σύμφωνα με πληροφορίες από την έρευνα της Εισαγγελίας της Αθήνας για την ύπαρξη κυκλώματος διακίνησης μαύρου χρήματος από καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την έρευνα των Ελλήνων εισαγγελέων που πήραν κατάθεση και από τον Εμβρέ Φαλτσιανί προέκυψαν στοιχεία για την εμπλοκή στο ερευνώμενο κύκλωμα διακίνησης μαύρου χρήματος για τουλάχιστον οκτώ με εννέα άτομα.

Οι αρχικές καταγγελίες που αποτελούν αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας έκαναν λόγο για τρία πρόσωπα - καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ για τους οποίους ήδη διενεργείται έρευνα και από τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, το κλιμάκιο των Ελλήνων εισαγγελέων, αναμένεται να μεταβεί και πάλι στο Παρίσι μετά τις εκλογές για νέα κατάθεση του Φαλτσιανί, ενώ παράλληλα έχουν δρομολογηθεί και επαφές των Ελλήνων εισαγγελέων με ομολόγους τους σε Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία, αλλά και η διαβίβαση αιτημάτων δικαστικής συνδρομής για άνοιγμα λογαριασμών εμπλεκομένων στη λίστα Λαγκάρντ.

Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου