Παναγιώτης Φύσσας: Η φωνή μου ενοχλεί – Η αλήθεια έχει τίμημα

Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα με επίσημη τοποθέτησή του, υπογράμμισε πως η δίκη της Χ.Α έχει κακώς σταματήσει λόγω εκλογών ενώ έκανε λόγο και για προσπάθειες φίμωσής του από στελέχη της Χ.Α αλλά και μερίδα της κοινωνίας.


Αναλυτικά η δήλωση του κυρίου Φύσσα έχει ως εξής:

«Η συμπλήρωση 4 μηνών από την έναρξη της δίκης κατά της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, η οποία μεταξύ άλλων ευθύνεται και για την στυγερή δολοφονία του γιου μου Παύλου, συνέπεσε με την προκήρυξη των εθνικών εκλογών.

Μετά από πολλές συνεδριάσεις του δικαστηρίου, μεθοδευμένες καθυστερήσεις από την πλευρά των κατηγορουμένων και προσχηματικά αιτήματα, έφτασε η στιγμή που ως πρώτος μάρτυρας θα καταθέσω όσα γνωρίζω για την τελευταία νύχτα του παιδιού μου αλλά και ό,τι άλλο αφορά την υπόθεση αυτή.

Είναι ξεκάθαρο ότι η φωνή μου, αλλά και των άλλων μαρτύρων, ενοχλεί και θα ενοχλήσει τους κατηγορούμενους, και όχι μόνο, και για τον λόγο αυτό επιχείρησαν για μία ακόμα φορά με αίτημά τους να μεταθέσουν την κατάθεσή μου για ημερομηνία μετά τις εκλογές, οι ίδιοι που πριν ανυπομονούσαν, δήθεν, να ξεκινήσει η δίκη. Τώρα ευθέως υποστήριξαν ότι η «συνέχιση» της δίκης θα βλάψει την προεκλογική εκστρατεία και τα ποσοστά του κόμματός τους.

Όμως η αλήθεια έχει τίμημα που κάποτε πρέπει να πληρωθεί. Μετά από 4 μήνες που η οικογένειά μου και εγώ ξαναζούμε καθημερινά τη μοιραία νύχτα, αντικρίζοντας τα πρόσωπα όσων από τους δολοφόνους του Παύλου εμφανίζονται και τις προκλήσεις τους, περιμένουμε η ελληνική δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, τιμώντας την μνήμη του παιδιού μου αλλά και των άλλων θυμάτων της Χρυσής Αυγής.

Οι προσβολές που τόσο καιρό υπομένουμε, τόσο εντός του δικαστηρίου από λεγόμενα και χειρονομίες, όσο και εκτός αυτού, με την ανοχή ενός μέρους της ελληνικής κοινωνίας που δεν έχει καταλάβει το μέγεθος και την απαξία των εγκλημάτων της Χρυσής Αυγής, πρέπει να σταματήσουν. Και τη στιγμή μάλιστα που αναμένεται η κατάθεσή μου, παλεύουν με κάθε τρόπο να μην ακουστώ μέχρι τις εκλογές, την ίδια στιγμή που οι δολοφόνοι του παιδιού μου κυκλοφορούν ελεύθεροι, βεβηλώνοντας το μνημείο του στο Κερατσίνι, κάνοντας μοτοπορείες στον Πειραιά, τη Νίκαια και τον Κορυδαλλό, πορείες μπροστά από το σπίτι μας, σκορπίζοντας τα μηνύματα μίσους ακόμα και στον δρόμο που χύθηκε το αίμα του παιδιού μου.

Ο μοναδικός τρόπος για την απόδοση ουσιαστικής δικαιοσύνης είναι η συνέχιση της δίκης αυτής, ανεξάρτητα από τις σκοπιμότητες των δολοφόνων του γιού μου. Αυτή πρέπει να είναι η δικαιοσύνη, αποκομμένη από πολιτικές σκοπιμότητες, και συνεπώς περιμένω τόσο εγώ όσο και η ελληνική κοινωνία ότι θα επιτραπεί, επί τέλους, να πω αυτά που δύο χρόνια από την δολοφονία του Παύλου, πρέπει να ακουστούν» καταλήγει στη δήλωσή του ο Παναγιώτης Φύσσας .
Πηγή: skai.gr