Κανένα θέμα φορολογίας της Εκκλησίας από την υπηρεσιακή κυβέρνηση

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση ουδέποτε έθεσε θέμα σχετικά με τη φορολογία της εκκλησιαστικής περιουσίας, καθώς δεν είναι στις αρμοδιότητές της, αποσαφήνισε σήμερα Τρίτη η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου.

«Ουδέποτε στην κυβέρνησή μας τέθηκε θέμα φορολόγησης γενικότερα και ειδικότερα της εκκλησιαστικής περιουσίας. Δεδομένου μάλιστα ότι η κυβέρνησή μας ως γνωστό είναι υπηρεσιακή και δεν έχει τέτοιου είδους αρμοδιότητες», είπε η κ. Θάνου, προσερχόμενη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπου συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Προηγήθηκε το πρωί επικοινωνία του υπουργού Οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη με τον κ. Ιερώνυμο, κατά την οποία ο υπηρεσιακός υπουργός διευκρινίσει ότι ουδέποτε υπήρξε στη σκέψη του η επιπρόσθετη φορολόγηση της Εκκλησίας.

Ο κ. Χριστοδουλάκης, αναφερόμενος σε δηλώσεις που του αποδόθηκαν σχετικά με την έλλειψη τόλμης των κυβερνήσεων της χώρας να φορολογήσουν την Εκκλησία, είπε πως ό,τι ειπώθηκε ήταν ουσιαστικά ένα «λογοπαίγνιο».

Ο υπουργός τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει και για την Πολιτεία και για τον ίδιο προσωπικά το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που οι αδύναμοι δοκιμάζονται.

Ο κ. Ιερώνυμος, από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι η Εκκλησία ήταν, είναι και θα παραμείνει στο πλευρό του λαού μας με όλα τα οικονομικά μέσα που διαθέτει και ότι δεν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω φορολόγησής της.
Πηγή: skai.gr