Οικογένεια απατεώνων εξαπατούσε δύο αδελφές με αναπηρία επί 4 χρόνια

Περίπου 48.000 ευρώ κατηγορούνται ότι απέσπασαν από τα θύματά τους μέσα σε διάστημα 4 ετών (20110-2014) οι απατεώνες, οι οποίοι φαίνεται πως γνώριζαν τις δύο παθούσες, 72 και 59 ετών αντίστοιχα, καθότι τα σπίτια τους βρίσκονται στην ίδια γειτονιά.

Με διάφορα προσχήματα, λάμβαναν τμηματικά διάφορα χρηματικά ποσά ως δανεικά, που υποτίθεται ότι προορίζονταν για αποδοχή κληρονομιάς, συμβολαιογραφικά έξοδα, αγορά διαμερίσματος κ.ά., χωρίς όμως να τα επιστρέψουν, όπως υπόσχονταν.

Ο 37χρονος κατηγορείται ότι έπεισε τις δύο αδελφές πως είναι σε θέση να εξασφαλίσει για λογαριασμό τους μεγαλύτερες αναπηρικές συντάξεις, αυξάνοντας, με την δήθεν προσκόμιση των απαιτούμενων πιστοποιητικών, τα ποσοστά αναπηρίας τους.

Ο απατεώνας, για να γίνει πιο πειστικός φέρεται ότι εμφάνιζε αμφιβόλου γνησιότητας έγγραφα από διάφορες υπηρεσίες ή τραπεζικά ιδρύματα. Παράλληλα, οι συγκατηγορούμενές του, επικοινωνούσαν με τις παθούσες, και παριστάνοντας τις υπαλλήλους του ΙΚΑ τις ενημέρωναν με ψεύτικα στοιχεία για την δήθεν πρόοδο της υπόθεσής τους ή για τυχόν αναδρομικά που υποτίθεται δικαιούνταν. Η σχετική δικογραφία βρίσκεται στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Πηγή: skai.gr