Ενέκρινε το ΣτΕ τις κατ'εξαίρεση προσλήψεις εκπαιδευτικών προς κάλυψη των κενών στην Παιδεία

Εγκρίθηκαν απο την αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου Επικρατείας οι προσλήψεις εκπαιδευτικών για τις οποίες υπήρξαν σχετικά αιτήματα για εξαίρεση απο την απαγόρευση των προσλήψεων κατά την προεκλογική περίοδο.

Το αιτημα του αρμοδίου Υπουργείου, κατά την επιτροπή του ΣτΕ ,  «χρήζει άμεσης προτεραιότητας για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, ενόψει, μάλιστα, των κενών θέσεων που υπάρχουν και οι οποίες πολλαπλασιάσθηκαν από την αποχώρηση για διάφορους λόγους 3.339 μόνιμων εκπαιδευτικών το πρώτο εξάμηνο του 2015...

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το τρέχον σχολικό και διδακτικό έτος άρχισε την 1.9.2015 και θα συνεχίζεται καθ’ όλο το χρονικό διάστημα από την προκήρυξη των εκλογών (28.8.2015) έως την ορκωμοσία της κυβέρνησης που θα προκύψει, η επιτροπή κρίνει ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου για τη διενέργεια των υπηρεσιακών μεταβολών που ζητούνται για προσλήψεις  εκπαιδευτικού προσωπικού της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης".

Η επιτροπή ενέκρινε επισης τη συνέχιση και ολοκλήρωση  των διαδικασιών πρόσληψης ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού για τα 29 Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης  του ΟΑΕΔ, τις 51 Επαγγελματικές Σχολές, αλλά και τις λοιπές Σχολές του οργανισμού.

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ 
Ηδη κατατέθηκαν 8 νέα αιτήματα κατ εξαίρεση προσλήψεων, μεταξύ αυτων του υπουργείου  Εσωτερικών για  7.030 άτομα για βρεφονηπιακούς των ΟΤΑ , το υπουργείο Υγείας  στο πλαίσιο αντιμετώπισης  του έντονου μεταναστευτικού ρεύματος και την κάλυψη των κενών των νοσοκομείων της χώρας, ζητεί την πρόσληψη 330 γιατρών, 260 νοσηλευτών, κ.λπ., ενώ η ΔΕΗ ζητεί την πρόσληψη 579 ατόμων.

Επίσης: 
-Ο Δήμος Αθηναίων ζητεί την πρόσληψη 165 ατόμων (παιδοκόμων, βρεφονηπιοκόμων, μαγείρων, προσωπικό καθαριότητας, κ.λπ.)  με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για στελέχωση και λειτουργία των παιδικών σταθμών του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών.

-Ο Δήμος Αγίου Νικολάου Λασιθίου ζητεί την πρόσληψη 32 ατόμων (βρεφονηπιοκόμων, εργατών καθαριότητας, κ.λπ.) για   στελέχωση του Οργανισμού Κοινωνικών Υπηρεσιών.

-Ο Δήμος Καρπενησίου ζητεί την πρόσληψη 2  βρεφονηπιοκόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου  στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

-Τέλος, το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας ζητεί την κατ΄ εξαίρεση πρόσληψη καθηγητών με σχέση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.
Πηγή: skai.gr - Ιωάννα Μάνδρου