Συνήγορος του Πολίτη: Μην χρησιμοποιείτε εικόνες παιδιών κατά την προεκλογική εκστρατεία

Προστασία της εικόνας του παιδιού κατά την προεκλογική περίοδο ζητεί ο Συνήγορος του Πολίτη από τα κόμματα. Προτείνει, συγκεκριμένα, να υπάρξει διακοµµατική συµφωνία για να αποφεύγεται η φωτογράφηση και µαγνητοσκόπηση των πολιτικών µε παιδιά, καθώς και η εµφάνιση και συµµετοχή των παιδιών σε πολιτικά µηνύµατα, διαφηµίσεις, αφίσες, προεκλογικές οµιλίες και εκδηλώσεις.

«Πάγια αντίληψη της Αρχής είναι ότι η φροντίδα για το παιδί και τα δικαιώματά του, η οποία οφείλει μεταξύ άλλων να συγκαταλέγεται στις πολιτικές προτεραιότητες, δεν συμπίπτει με τη δημόσια χρήση της εικόνας του, η οποία θα πρέπει να οριοθετείται», τονίζει η Συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού σε επιστολή της προς τους επικεφαλής των κομμάτων, την οποία κοινοποίησε προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Την επιστολή απέστειλε η κ. Σπανού τον περασμένο Ιανουάριο, πριν από τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές και την δημοσιοποίησε σήμερα µε αφορµή την τρέχουσα προεκλογική περίοδο.

Ο Συνήγορος του Πολίτη, στο πλαίσιο των αρµοδιοτήτων του ως Συνήγορος του Παιδιού, έχει ασχοληθεί εκτενώς µε την παρουσία των παιδιών στα ΜΜΕ και την προστασία της προσωπικότητας, της τιµής και της υπόληψής τους από αυθαίρετες ή παράνοµες επεµβάσεις στην ιδιωτική τους ζωή, σύµφωνα και µε τις επιταγές της ?ιεθνούς Σύµβασης για τα ?ικαιώµατα του Παιδιού (άρθρο 16).

Πηγή: ΑΠΕ