Μουζάλας: Κύριο μέλημα η διαχείριση των μεταναστών - Καμίνης: Απαιτείται κοινωνική συναίνεση

Η αναζήτηση και άλλων χώρων για τη δημιουργία ανοιχτών κέντρων φιλοξενίας προσφύγων, προκειμένου να διασφαλιστεί ο προσωρινός χαρακτήρας του κέντρου στον Ελαιώνα, τέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής με τον δήμαρχο Αθηναίων.

Ο κ. Γιώργος Καμίνης ανέφερε στον υπουργό ότι το πρόβλημα έχει αρχίσει να επεκτείνεται στις πλατείες, με τους μετανάστες και πρόσφυγες να στήνουν σκηνές όχι μόνο στην πλατεία Βικτωρίας, αλλά και στην πλατεία Αγίου Νικολάου και επανέλαβε τον προσωρινό χαρακτήρα της φιλοξενίας στον Ελαιώνα.

«Θα πρέπει να λειτουργήσουμε όλοι, όλες οι τοπικές κοινωνίες να μοιραστούν αυτή την ευθύνη, ακριβώς όπως ζητάμε και από τις ευρωπαϊκές χώρες να μοιραστούν την ευθύνη μαζί με τη χώρα μας» επισήμανε.

Επανέλαβε την πρόταση ανεύρεσης εγκαταλελειμμένων στρατοπέδων για τη λειτουργία κέντρων φιλοξενίας.

«Δεν μπορείς να έχεις μια σωστή πολιτική μακροπρόθεσμη για το προσφυγικό εάν δεν έχεις εξασφαλίσει και τη συνεργασία και τη συγκατάθεση των τοπικών κοινωνιών», τόνισε ο κ. Καμίνης.

«Ο Ελαιώνας είναι μια λαμπρή απόδειξη του τι μπορεί να γίνει με τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης» παρατήρησε από την πλευρά του ο Γιάννης Μουζάλας.

Μέλημά μας να βοηθήσουμε τον Δήμαρχο Αθηναίων, ώστε να απαλύνουμε τα προβλήματα των προσφύγων χωρίς να επιβαρύνουμε τα προβλήματα της πόλης, τόνισε.
Αυτό σημαίνει αναζήτηση άλλων χώρων, σημαίνει και αύξηση των ανθρώπων που θα ασχοληθούν με το προσφυγικό, πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση συζητήθηκε και η δυνατότητα υπογραφής προγραμματικής σύμβασης με την υπηρεσιακή κυβέρνηση για τους όρους λειτουργίας του κέντρου φιλοξενίας στον Ελαιώνα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Πηγή: skai.gr