Κλείσιμο

Βόλος: Σύλληψη Γάλλου που νοίκιαζε σκάφος αναψυχής παράνομα χωρίς πιστοποιητικό αξιοπλοΐας

Οι άντρες του Λιμενικού έδωσαν ραντεβού το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι του Βόλου, με προορισμό τις Βόρειες Σποράδες. Ο ιδιοκτήτης του σκάφους αναψυχής τους υποδέχθηκε στο ιστιοφόρο του, έλυσε τους κάβους και απέπλευσε για ένα ακόμη δρομολόγιο, χωρίς όμως αυτή τη φορά να πάει.. μακριά.

Το σκάφος επέστρεψε στο λιμάνι και οι επιβάτες αποκάλυψαν την ταυτότητά τους στον Γάλλο καπετάνιο, ο οποίος συνελήφθη, ενώ έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για τη βεβαίωση εις βάρος του «τσουχτερού» διοικητικού προστίμου.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, παρακολουθούσε επί 20 μέρες τις κινήσεις του Γάλλου, το σκάφος του οποίου φέρει ολλανδική σημαία. Βάσει της νομοθεσίας στην Ολλανδία, δίδεται η δυνατότητα τα τουριστικά που δεν ασκούν εμπορική δραστηριότητα να μην έχουν πιστοποιητικά αξιοπλοΐας αλλά το εν λόγω σκάφος διαφήμιζε τις υπηρεσίες του μέσω ιστοσελίδων, συνεπάγεται ότι ασκούσε εμπορική δραστηριότητα εκτός των εγκρίσεων της ολλανδικής σημαίας.

Όσες φορές λιμενικοί επιχείρησαν έλεγχο στο σκάφος, ενημερώνονταν ότι οι επιβάτες ήταν φίλοι του ιδιοκτήτη που έκαναν βόλτα στον Παγασητικό, ώσπου παρουσιάστηκαν ως επιβάτες και κατάφεραν να τον συλλάβουν επ' αυτοφώρω. Ο πονηρός Γάλλος, ναύλωνε σε τρίτους το ιδιωτικό σκάφος αναψυχής, χωρίς να διαθέτει τα απαιτούμενα πιστοποιητικά.

Συνελήφθησαν ακόμα, ένας άνδρας που απασχολούνταν σε βοηθητικές εργασίες και μία γυναίκα ως μαγείρισσα, χωρίς να έχει άδεια από την Διεύθυνση Υγείας. Προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.
Πηγή: skai.gr