Συνάντηση με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Συνάντηση με τον Έλληνα επίτροπο, αρμόδιο για τα θέματα μετανάστευσης, εσωτερικών υποθέσεων και ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες. Ο κύριος Μητσοτάκης, χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη η Ευρώπη να παράξει συνεκτική και ολοκληρωμένη πολιτική στο μεταναστευτικό, καθώς το πρόβλημα, τόνισε, πλέον έχει πάρει ευρωπαϊκές διαστάσεις.

Στο θέμα αναφέρθηκε και κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στην Κεντρική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που συνεδριάζει στη Βελγική πρωτεύουσα και στην οποία συμμετέχει εκπροσωπώντας τη Νέα Δημοκρατία. «Αν θέλει κάποιος να διαπιστώσει την αποτυχία της αριστερής κυβέρνησης στο να εφαρμόσει τη μεταναστευτική πολιτική αρκεί να επισκεφθεί τη Μυτιλήνη όπου βρίσκονται, περίπου, 12.000 παρατύπως εισερχόμενοι μετανάστες και πρόσφυγες που ζητούν άσυλο σε συνολικό πληθυσμό της πόλης, 37.000 πολιτών. Ήταν αναμενόμενο ότι θα συνέβαινε αυτό καθώς η απελθούσα κυβέρνηση απέτυχε να διαχειριστεί τον αυξημένο αριθμό των μεταναστών και των προσφύγων που έφθασαν στην Ελλάδα μετά τον Ιανουάριο», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Κατέληξε, δε, τονίζοντας ότι «ανάμεσα στην επιτακτική ανάγκη από την αριστερά και το λαϊκισμό από την άκρα δεξιά μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να έρθει με μια λύση, μια ισορροπημένη εναλλακτική πρόταση που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά παράλληλα θα διασφαλίζει την προστασία των συνόρων». Επιπλέον, άσκησε σκληρή κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές.

Ο κύριος Μητσοτάκης είχε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του ΕΛΚ, Αντόνιο Λόπεζ - Ιστουρίζ, ενώ στη συνέχεια ήταν ομιλητής στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ΝΟΔΕ Βρυξελλών.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ