Κλείσιμο

Τηλεφωνική συνομιλία Παυλόπουλου – Ολάντ

Τηλεφωνική επικοινωνία με το Γάλλο ομόλογό του, Φρανσουά Ολάντ, είχε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα λόγω των πρωτοφανών μεταναστευτικών κυμάτων, καθώς και για τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να βελτιωθεί η κατάσταση.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει τονίσει πως απαιτείται σύγκληση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, σε συνεργασία με την ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ και στο πλαίσιο αυτό εξέθεσε στον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας τις απόψεις του για την ανάγκη συνολικής και ολοκληρωμένης αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προκειμένου να ενεργοποιηθεί πλήρως η εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για την Μετανάστευση και το Άσυλο του 2008.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συζήτησε την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες λόγω των εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών που συρρέουν στη χώρα και με τον υπηρεσιακό υπουργό εξωτερικών, Πέτρο Μολυβιάτη.

Το μεταναστευτικό ζήτημα αναμένεται να τεθεί επί τάπητος στη διάσκεψη κορυφής της ΕΕ στη Βαλέτα τον Νοέμβριο, με τη συμμετοχή σημαντικών αφρικανικών χωρών και διεθνών οργανισμών.


Πηγή: skai.gr - Αχιλλέας Τόπας