Παυλόπουλος: Τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα σύνορα της Ευρώπης

Τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την συνάντησή του με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Σπύρο Φλογαϊτη στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο κ. Παυλόπουλος πρόκρινε την «άμεση ενεργοποίηση της FRONTEX» και την μετατροπή της σε ένα είδος Europol, καθώς τα σύνορα των κρατών-μελών, είναι και σύνορα της Ευρώπης.

«Με τέτοιες μεταναστευτικές ροές την ευθύνη της φύλαξης των συνόρων την έχει και η Ευρώπη και πρέπει να ενεργοποιηθεί πολύ περισσότερο η FRONTEX», εκτίμησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, κ. Φλογαΐτη, τον «καταλληλότερο άνθρωπο» για να αναδείξει στην επικείμενη έκτακτη Σύνοδο του Λουξεμβούργου, «αυτή την ιδιομορφία που η Ελλάδα την τονίζει εδώ και χρόνια».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος υπενθύμισε ότι η μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης έχει καθορισθεί από το 2008 με το Σύμφωνο για την Μετανάστευση και το 'Ασυλο και πρόσθεσε ότι «εκείνο που πρέπει να θυμηθεί σήμερα η Ευρώπη και να αναλάβει τις ευθύνες της είναι ότι αυτό το Σύμφωνο πρέπει να εφαρμοσθεί. Ιδίως οι 4 πυλώνες του που αφορούν την Παράνομη Μετανάστευση και το 'Ασυλο πρέπει να εφαρμοστούν στο ακέραιο».


Πηγή: skai.gr