Ανοιχτό παραμένει το θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση (upd)

Ανοιχτό παραμένει το θέμα της επιβολής ΦΠΑ στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια καθώς δεν φαίνεται να έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής διακομματική συναίνεση στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την αναστολή του μέτρου επιβολής 23% ΦΠΑ στα δίδακτρα τους.

Επίσης προκείμενου να μην θεωρηθεί από τους δανειστές μονομερής ενέργεια η έκδοση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, θα πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων παρέτεινε χθες για 8 ημέρες τις προθεσμίες προκειμένου να ενταχθούν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στο καθεστώς ΦΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η παράταση σχετίζεται με την υπό σύνταξη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία θα μετατίθενται οι αποφάσεις για την υπαγωγή της ιδιωτικής εκπαίδευσης σε ΦΠΑ, για μετά τις εκλογές.

Εντωμεταξύ σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ, δια της υπεύθυνης Παιδείας, Εύης Χριστοφιλοπούλου, η οποία κάνει λόγο για "δάκτυλο ΣΥΡΙΖΑ στο μπλόκο της ΠΝΠ για «πάγωμα» του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση"

"Η εκπαίδευση, τυπική και άτυπη, γίνεται πάλι έρμαιο του ατελείωτου ιδεοληπτικού εκκρεμούς του κ. Τσίπρα και του στενού συνεργάτη του κ. Μπαλτά. Η δαιμονοποίηση του ιδιωτικού τομέα για να τονωθεί η ...αριστεροσύνη τους, πλήττει βάναυσα χιλιάδες μαθητές και σπουδαστές και χιλιάδες εκπαιδευτικούς" υπογραμμίζει η κυρία Χριστοφιλοπούλου.
 
"Δεν αφορά τους λίγους και ισχυρούς αλλά τη μέση ελληνική οικογένεια και ένα ζωτικό κλάδο της οικονομίας" σημειώνει περαιτέρω και τονίζει:
 
"Για το ΠΑΣΟΚ η κατάργηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση αποτελεί κρίσιμο σημείο επαναδιαπραγμάτευσης και μια εκ των βασικών προγραμματικών μας θέσεων. 
Ας κρίνουν οι πολίτες, τι τελικά συνιστά πρόοδο και τι οπισθοδρόμηση."
Πηγή: skai.gr