Σε ύφεση η πυρκαγιά - Οι πυροσβέστες κέρδισαν τη μάχη με τις φλόγες στην Άνω Συχαινά Αχαΐας (upd 2)

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στα 'Ανω Συχαινά της Πάτρας, όπου από το μεσημέρι έκαψε αρκετά στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης και κατά τη διάρκεια κατάσβεσης τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες και κατόρθωσαν να περιορίσουν τη φωτιά, που απείλησε κατοικημένες περιοχές κι έθεσε σε κίνδυνο περιουσίες.

Επί της ουσίας δεν υπάρχει ενεργό πύρινο μέτωπο, όμως παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής κι επιχειρούν, για πλήρη κατάσβεση και για τον κίνδυνο τυχόν αναζωπύρωσης.


Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα, Δευτέρα,μεσημέρι, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Άνω Συχαινά Πάτρας, κοντά στις βόρειες συνοικίες της πόλης.

Η φωτιά, λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις και οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που αποτελούνται από 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, προσπαθούν να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο μακριά από τα σπίτια.

Μάλιστα, δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά, κατά τη διάρκεια της μάχης που έδιναν με τις φλόγες.

Παράλληλα, από αέρος επιχειρούσαν όλο το απόγευμα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, τα οποία έκαναν συνεχείς ρίψεις νερού, αφού ανεφοδιάζονταν σχετικά γρήγορα με νερό, δεδομένου ότι η περιοχή βρίσκεται κοντά στον Πατραϊκό Κόλπο.

Στο μεταξύ, συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να γίνει αναλυτική εκτίμηση της κατάστασης, ενώ, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, η κατάσταση ήταν δύσκολη δεδομένου ότι το πύρινο μέτωπο βρίσκεται κοντά σε σπίτια.

«Βασικό μέλημά μας είναι να κρατηθεί η φωτιά μακριά από τα σπίτια» συνέχισε ο περιφερειάρχης, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες, οι κάτοικοι στις περιοχές Συχαινά, Βούντενη κ.α αγωνιούσαν καθόλη την διάρκεια, ρίχνοντας με λάστιχα νερό γύρω από τα σπίτια τους, σε μία προσπάθεια να τα προστατεύσουν.

Λόγω της φωτιάς, αλλά και του καπνού που κάλυψε μεγάλο μέρος της Πάτρας έκλεισε τμήμα της περιμετρικής οδού της πόλης, με αποτέλεσμα να προκληθεί μποτιλιάρισμα στους δρόμους που οδηγούν από την πόλη της Πάτρας προς τις εθνικές οδούς Πατρών-Κορίνθου και Πατρών-Πύργου.
Πηγή: skai.gr