Η Κομισιόν ζητεί εξηγήσεις για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκάλεσε η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση από την προηγούμενη κυβέρνηση. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση επέβαλλε αύξηση ΦΠΑ 23% (ΚΕΚ, ΙΕΚ, Ωδεία, ξένες γλώσσες κλπ.) προκειμένου να μειωθεί ο ΦΠΑ στο βόειο κρέας από το 23% στο 13%.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η Κομισιόν ζητεί εξηγήσεις για το θέμα, καθώς η επιβολή έμμεσων φόρων, όπως ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση, αντίκειται στην κοινοτική νομοθεσία.

Σημειώνεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σχολίασε στον ΣΚΑΪ ότι «υπήρχε συζήτηση πώς θα αντιμετωπιστεί το θέμα που μας απασχολεί.» «Θα το συζητήσουμε με τον νέο υπουργό Οικονομικών, καθώς υπάρχει διακομματική συμφωνία» είπε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο παγώματος του μέτρου με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από την υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι οι ιδιοκτήτες των εκπαιδευτηρίων ζητούν την άμεση έκδοση της ΠΝΠ, γιατί έως τη Δευτέρα 31 Αυγούστου οφείλουν να υποβάλουν δήλωση για την επιβολή στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.

«Φόρο χωρίς προειδοποίηση και χωρίς προετοιμασία για τα νοικοκυριά» χαρακτήρισε στον σταθμό μας τον ΦΠΑ 23% ο πρόεδρος του ΙΕΚ Όμηρος Νίκος Μακρυπλίδης.
Πηγή: Καθημερινή - skai.gr