Κατηγορηματική διάψευση από Χαϊκάλη – «προσπάθεια συνοφάντησης ΑΝΕΛ και κυβέρνησης»

Σε κατηγορηματική και δημόσια διάψευση των καταγγελιών πως τηρούσε off-shore εταιρεία προχώρησε ο πρώην υπουργός Παύλος Χαϊκάλης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, μετά την προειδοποίηση του Πάνου Καμμένου πως έχει μια ημέρα να δώσει αποδείξεις προκειμένου να είναι υποψήφιος με τους ΑΝΕΛ στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Χαϊκάλης υπογράμμισε πως η εταιρεία δεν είναι off-shore, αλλά έχει έδρα την Κύπρο και πληροί όλες τις απαραίτητες νομικές προϋποθέσεις για τη δραστηριοποίησή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κανόνες που ισχύουν και για την Κύπρο από το 2003.

Τόνισε πως δεν ήταν ούτε μέτοχος, ούτε ιδιοκτήτης, ούτε διοικητικό στέλεχος, αλλά χρησιμοποίησε την επιχείρηση ως «ατζέντη», με συμφωνία εκπροσώπησης, στην προσπάθεια επέκτασης των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων του στην κυπριακή αγορά.

Επισήμανε πως τα παραστατικά και τα έγγραφα που έχει από τη συνεργασία του με την εν λόγω εταιρεία αποδεικνύουν πως δεν είχε στόχο να φοροδιαφύγει ή να αποκομίσει άλλα φορολογικά οφέλη, αλλά αμιγώς τη διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων που συνδέονταν με το καλλιτεχνικό του κεφάλαιο.

Σε πολιτικό επίπεδο, ο κ. Χαϊκάλης χαρακτήρισε την όλη υπόθεση «δόλια και συκοφαντική» προσπάθεια εναντίον του, με στόχο να πληγεί το πρόσωπό του, οι ΑΝΕΛ και οι απελθούσα κυβέρνηση μέσω αυτού.
Πηγή: skai.gr