Χαϊκάλης: Δεν πρόκειται για off-shore, έχω κόψει κάθε συνεργασία από το 2011

Τη δική του εκδοχή για την καταγγελία πως τηρεί επί χρόνια off-shore εταιρεία έδωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Παύλος Χαϊκάλης.

Ο κ. Χαϊκάλης παραδέχτηκε μεν πως συνεργαζόταν με την εν λόγω επιχείρηση, όμως τόνισε πως δεν πρόκειται για off-shore, αλλά για εταιρεία που έχει έδρα τη Λευκωσία, είναι απολύτως νόμιμη βάσει των προδιαγραφών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν πραγματοποιεί τριγωνικές συναλλαγές.

«Αν η εταιρεία ήταν στη Γερμανία, θα γινόταν αυτή η κουβέντα;», διερωτήθηκε ο κ. Χαϊκάλης.

Υπογράμμισε επίσης ότι η σχέση του με την εταιρεία περιοριζόταν στην έκδοση παραστατικών και μόνο για την περίοδο 2008 έως 2011, ενώ έκτοτε έχει διακόψει κάθε συνεργασία μαζί της.

Όπως εξήγησε, η συνεργασία αφορούσε προτάσεις που είχε για συμμετοχή σε ταινίες και διαφημίσεις στην Κύπρο, προσθέτοντας πως η ελληνική νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων είναι ανεπαρκής.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το πρωί υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Παύλου Χαϊκάλη με τον υπουργό Επικρατείας για καταπολέμηση διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη, κατά την οποία του εξήγησε ότι η εταιρεία δεν δηλώθηκε στο πόθεν έσχες ακριβώς επειδή η περιορισμένη συνεργασία έχει διακοπεί εδώ και τεσσάρια χρόνια.
Πηγή: skai.gr - Χριστίνα Νικολαΐδου